VK UP Olomouc ipak prejak za Mladostašice

Objavljeno: Subota, 06 Siječanj 2018 23:26 Autor:

Drugog dana turnira u Bratislavi odbojkašice VK UP Olomouca iz Češke bile su ipak prejake za sastav HAOK Mladosti Proenergy te su slavile s uvjerljivih 3-0 (22, 15, 20).

Trenutno prvoplasirana ekipa Olomouca, za koju nastupaju i hrvatske igračice Rene Sain i Bernarda Ćutuk, Mladostašicama nije pružila ni najmanju priliku za iznenađenje. Tijekom sva tri seta držali su konce u svojim rukama što na kraju potvrđuje i rezultat. Čehinje su se ovom pobjedom učvrstile na prvoj poziciji s ukupno 20 bodova uz jedan poraz dok su odbojkašice Mladosti trenutno na šestoj poziciji s ukupno 8 bodova.

Mladostašice će borbu za plasman na završni turnir nastaviti već 27. i 28.01.2018. godine u Mađarskom gradiću Békéscsabai.

U međuvremenu sastav sa Save na rasporedu ima vrlo bitnu utakmicu Challenge Cup-a u Zagrebu. U Dom odbojke 'Bojan Stranić' dolaze odbojkašice švicarskog Sm'AESCH Pfeffingen, a Mladostašice brane prednost od 3-1 iz prvog susreta. Za prolaz u 1/8 Challenge Cup-a potrebno im je osvojiti dva seta kako bi izbjegle rulet 'zlatnog seta'.

Utakmica je na rasporedu 10.01.2018. s početkom u 19 sati.