Amazonke vođene Žanićem neporažene!

Objavljeno: Ponedjeljak, 27 Studeni 2017 22:58 Autor:
Foto: OK Olimpik Foto: OK Olimpik Amazonke nakon utakmice u Osijeku s navijačima

Od preuzimanja dužnosti privremenog trenera Frane Žanić je skupa  sa svojim Amazonkama neporažen nevjerojatna četiri kola zaredom i tako opravdao dano mu povjerenje Uprave Olimpika. U četiri odigrane utakmice Olimpik je dospio s predzadnjeg mjesta na tablici Superlige na visoko četvrto.

Na put prema Osijeku ekipa Olimpika uputila se autobusom punim vjernih navijača. Bio je to izlet za  koji se isplatio. Briljantno su Amazonke odigrale prva dva seta i potpuno nadigrale domaće odbojkašice u svim elementima igre a pogotovo u igru u bloku i obrani. Nakon vodstva od 2:0 Amazonke u treći set ulaze s nekoliko neforsiranih grešaka na prijemu i u napadu, Osječanke se razigravaju i koriste pad u igri gostujućih igračica te smanjuju vodstvo na 2:1 u setovima. U četvrti set Osječanke nastavljaju agresivno servirati te se potpuno razigravaju u napadu. Nakon poravnanja 2:2 u setovima peti set se odvijala prava drama o promjena strana, poen na poen, no u tim trenucima Amazonke su koncentriranije i mirnije na prijemu i servisu te se odvajaju na nedostižnih četiri poena razlike ne lagano privode set kraju i odnose pobjedu rezultatom 2:3 (15:25,13:25,25:17,25:17,10:15) iz grada na Dravi.

Nakon utakmice Fran Žanić je izjavio sljedeće:
- Čestitam djevojkama na još jednoj pobjedi i na odličnoj igri naročito prva dva i peti set. Dok smo se držali dogovora u prva dva seta potpuno smo dominirali na parketu, no treći četvrti set smo počeli griješiti, popustila je koncentracija te smo dopustili Osijeku da se vrati u utakmicu. No peti set smo opet odigrali našu igru i relativno lagano ga dobili. Zahvaljujem se od srca našim vjernim navijačima koji su s nama putovali u Osijek i napravili pravu domaćinsku atmosferu u kojoj je bilo lakše igrati i ovo je pobjeda za njih. Okrećemo se utakmici s Marinom Kaštelu te je pred nama tjedan u kojem sav fokus moramo posvetiti Kaštelankama koje ovu sezone igraju odlično.