Andrea Lucchetta u Umagu

Objavljeno: Subota, 11 Ožujak 2017 21:10 Autor:

Dana 10.03.2017. umaški odbojkaši i odbojkašice, imali/e su veliku čast da ih prilikom treninga posjeti jedan od najboljih i naj trofejnih odbojkaša svih vremena, član legendarne Talijanske generacije koja je krajem 80-tih i početkom 90-tih godina osvojila sve što se može osvojiti, sa reprezentacijom Italije, ANDREA LUCCHETTA.

Naime, danas je u Umagu održana dodjela nagrada u zajednici talijana za najbolje sportaše Talijanske Unije (Hrvatske i Slovenije) prilikom koje je kao poseban gost i izaslanik talijanskog olimpijskog odbora nazočio Andrea Lucchetta.
Tom prilikom upriličili smo iznenađenje našim klubovima na treningu.
Oduševljenje i iznenađenje bilo je neopisivo. Nema se svaki dan priliku upoznati ovakvu legendu odbojkaškog sporta.
Andrea Lucchetta je sa talijanskom reprezentacijom osvajao broncu na olimpijadi u Los Angelesu 1984 godine te svjetsko zlato u Rio de Janeiro 1990.  3 zlata u World League  Osaka 1990, Milano 1991, Genova 1992, te Europsko zlato 1989 u Švedskoj.
Uz to sa klubovima je bio 4 puta prvak Italije, 5 puta pobjednik kupa Italije, jedan Superkup Italije, jedan Champions league, 3 puta pobjednik Kupa kupova, 4 puta pobjednik CEV kupa, jedan Europski super kup, te 2 puta pobjednik svjetskog prvenstva za klubove. Impresivna odbojkaška karijera, koja nije prestala ni nakon umirovljenja 2000 godine. Naime, danas Lucchetta radi kao su komentator na talijanskoj televiziji (RAISPORT) prilikom prijenosa odbojkaških utakmica, ali glavni posao mu rad sa mladima, od onih najmanjih do onih u osnovnoj školi i približavanju djece sportu općenito, u što ulaže i najviše svoga vremena.
Odbojkaši MOK Umag-CPM UMAGO i odbojkašice OK Melia Hote's Umag imalu su tako jedan nezaboravan događaj koji će sigurno pamtiti cijelog života. Tom prilikom odbojkaši i odbojkašice su se slikali zajedno sa Lucchettom za uspomenu.