Odbojka.hr

Odbojka.hr

U protekle dvije godine Zagrebački odbojkaški savez je s partnerima, Kineziološkim fakultetom u Zagrebu, klubovima HAOK Mladost, OD Šempeter iz Slovenije, Scuola di pallavolo Anderlini Soc. Coop. Sociale SD iz Italije, VK Ekonom SPU Nitra iz Slovačke i Avignon Volley Ball iz Francuske, razvijao program namijenjen odbojkaškim početnicima, djeci u dobi 6-7 i 8-9 godina.

U petak, 20. prosinca 2019., partneri EU projekta Zagrebačkog odbojkaškog saveza pod nazivom “New Training Program: Building solid and healthy FUNdamentals for volleyball in early age (6-9) group” održali su svoj posljednji sastanak uoči subotnje završne konferencije.

Voditelj projekta Hrvoje Borovina prošao je s partnerima kroz sve faze projekta te su se uz zajedničku diskusiju osvrnuli na dobre i loše dijelove provedbe projekta.

Zaključak partnera je da je finalni proizvod, interaktivni trenerski priručnik (TtT Handbook), upravo ono što je nedostajalo u odbojkaškoj literature zemalja partnera sudionika u projektu, ali i općenito na razini svjetske odbojkaške zajednice.

Ana Marija Sabljić prošla je kroz administrativni dio projekta te se svima zahvalila na trudu i znanju uloženom u stvaranje Funball priručnika.

Na završnoj konferenciji u Domu odbojke Bojan Stranić, Hrvoje Borovina i profesor KIF-a Tomislav Đurković svim prisutnima prezentirali su cijelokupni rad projekta Funball, sufinanciranog od strane Europske unije kroz program Erasmus+ Sport.

Prva faza projekta uključivala je istraživački dio u kojem su se prikupljali podaci o već postojećim programima u svijetu, potom se razvijao koncept treninga te su se prikupljale povratne informacije o uspješnosti projekta kod trenera i djece uključenih u program.

Intelektualni output ovoga projekta, interaktivni trenerski priručnik omogućit će trenerima brzi pristup trenažnim jedinicama te tekstualni i multimedijalni sažetak određene vježbe.

Takav priručnik bit će od velike pomoći trenerima koji rade s tom dobnom kategorijom, trenerima početnicima, profesorima tjelesne i zdravstvene kulture, ali i trenerima starijih ekipa.

Hrvatska se pridružila Bugarskoj, Rumunjskoj i Srbiji kao jedan od četiri domaćina Europskog prvenstva za žene, koje će se održati na ljeto 2021. godine.

20. prosinca 2019. u prostorijama Hrvatskog odbojkaškog saveza izvučeni su parovi četvrt finala Kupa Republike Hrvatske i Kupa Snježane Ušić.

Odbojkaši Mladost Ribole Kaštela prošli su u osminu finala Challenge kupa, pobijedivši estonski Pärnu nakon drame zlatnog seta.

Četvrtak, 19 Prosinac 2019 11:59

Izvučene skupine grupne faze europske lige

U utorak 17. prosinca u sjedištu CEV-a u Luksemburgu, održan je ždrijeb grupne faze europske Zlatne i Srebrne lige za 2020. godinu.

Ponedjeljak, 18 Studeni 2019 11:11

Pobjednički vikend za kaštelansku odbojku

Odbojkaši Ribola Kaštele slavili su u sedmom kolu MEVZE protiv austrijskog Union Raiffeisen Waldviertela rezultatom 3:1, dok su odbojkašice OK Kaštela istim rezultatom nadjačale prvoplasirane odbojkašice Calcit Volley Kamnika.

Nakon zagrebačkih 3:1 Mladostaši su u Klagenfurtu poraženi istim rezultatom od austrijskog prvaka Zadruga Aich / Dob, ali nakon "zlatnog seta" zasluženo se plasirali u posljednje pretkolo Lige prvaka.

U petom kolu Superlige odbojkaši OKM Centrometal porazili su MOK Rijeku rezultatom 3:1.

Od 7. do 12. siječnja 2020. nizozemski Apeldoorn ugostit će osam ekipa na kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre 2020 u Tokiju, među kojima i žensku seniorsku reprezentaciju Hrvatske.

Nakon pet uspješnih turnira u Pašmanu, Đakovu, Ičićima, Đurđevcu i zagrebačkom Vrapču u 2019. godini, objavljujemo natječaje za suorganizaciju turnira i turnira Masters kategorije za 2020. godinu.

Stranica 1 od 234