Čepinske odbojkašice srušile Lingu, naslov prvaka drže u svojim rukama!

Objavljeno: Četvrtak, 16 Ožujak 2017 23:35 Autor:

Proteklog vikenda odigran je veliki derbi 2. Nacionalne odbojkaške lige Istok u kojem su slavile gošće iz Čepina i stigle nadomak pomalo senzacionalnog naslova prvakinja. Senzacionalnog zbog načina na koji su do sada tom ligom vladale Lingice, a sada su vrlo blizu oproštaju od naslova. Čepinske odbojkašice ispred sebe imaju još 7 susreta, uz maksimalan učinak naslov prvaka je njihov!

Derbi je krenuo u smjeru u kojem su željele domaće odbojkašice, prvi set je otišao na stranu Linge s glatkih 25:19, u drugom je dobrim dijelom sve išlo u istom smjeru, no u završnici gošće dodaju gas i u uzbudljivoj završnici poravnavaju na 1:0. To je očigledno potreslo Lingu, a dalo krila djevojkama iz Čepina te su i preostala dva seta riješile u svoju korist, bez većih problema su oba privele kraju i zasluženo slavile i dokopale se velike pobjede. Bez obzira na kvalitetu Čepina, ipak je ovo svojevrsna senzacija, a sada im ostaje samo “odraditi posao do kraja i uzeti naslov.

– U Gradskom vrtu odigrana je utakmica OK Linga-OK Čepin. Slobodno možemo reći kako je ta utakmica bila derbi druge lige, a utakmica je završila rezultatom OK Linga-OK Čepin 1:3. Pred mnoštvom navijača djevojke iz obje ekipe pokazale su iznimno lijepu igru. Ne možemo istaknuti ni jednu iz djevojku naše ekipe jer su sve odigrale baš onako kako se od njih očekivalo, jer da nije bilo tako vjerojatno bi teško uspjeli pobjediti tako kvalitetnu protivničku ekipu. Sve pohvale igračicama, treneru Jasminu Mašiću i našim vatrenim navijačima uz koje je sve bilo lakše – prezadovoljan je tajnik Čepina Saša Matusina.

Linga je i dalje na vrhu ljestvice, no sa utakmicom više u odnosu na Čepin, pa su u biti djevojke iz Čepina trenutno najbolja ekipa 2. lige, a da bi taj status sačuvale i na kraju se okitile titulom prvaka do kraja imaju još dosta posla. Prva prepreka im je Baranja kod koje idu u goste sljedećeg vikenda, dok bi Linga trebala igrati protiv Vukovara II no taj je susret odgođen.