Đakovačke odbojkašice porazom zaključile uspješnu sezonu!

Objavljeno: Četvrtak, 08 Ožujak 2018 13:11 Autor:

Đakovačke odbojkašice završile su sezonu u Prvoj hrvatskoj odbojkaškoj ligi i ono što je najvažnije sačuvale su prvoligaški status. U Skupini 4. u kojoj su četiri ekipe tražile spas od ispadanja Đakovčanke su uvjerljivo osvojile prvo mjesto i to nekoliko kola prije samoga kraja.

Utakmica u velikoj Gorici nikome ništa nije značila tako da su obje ekipe igrale rasterećeno, bez rezultatskoga imperativa. U takvim odnosima snaga domaće su imali malo više motiva i želje za pobjedom. U prvom setu domaće su igračice vodile tijekom cijeloga seta i zasluženo su došle do vodstva 1:0. Drugi set bio je odlučujući za cijeli meč. Domaće su igračice ponovo bolje otvorile set, povele 13:7, ali su Đakovčanke serijom vratile rezultat u neizvjesne vode kod rezultata 15:14. Međutim, domaće su igračice kontrolirale rezultat, ali su se gošće ponovo približile kod rezultata 22:20. Međutim, mirno su odigrale „azenašice“ i došle do vodstva 2:0. u trećem setu, u đakovačkim redovima nije više bilo snage za preokret tako da su domaće igračice lagano došle do trećega seta i tri boda.


Velika Gorica – Gradska sportska dvorana Velika Gorica. Gledatelja: 100. Suci: Željko Grgas i Igor Kranjc.

AZENA VELIKA GORICA: Gašparina Dodić, Dora Matijević, Valentina Radoš, Maja Skorin, Doris Kliman, Petra Dodić, Mila Lukić, Lucija Pokrajčić, Marta Klafurić, Vita Čojić. Trener: Nenad Komadina.

ĐAKOVO: Maja Maričić, Antonija Bradarić, Anela Gajić, Tatjana Gajić, Sandra Fundek, Matea Ćato, Anja Jurić, Zdenka Babić, Tea Magdić, Ana Jelenčić. Trener: Dragan Božić.