Superliga (M)

Derbi prve HOL - OK Kitro Varaždin - OK Medicinar Zagreb

Autor: Ponedjeljak, 13 Ožujak 2017

U subotu je u Varaždinu odigrana utakmica između OK Kitro Varaždin i OK Medicinar. Domaćin, iako oslabljen neigranjem prvog tehničara, nije dozovolio zagrepčanima osvajanje tri prvenstvena boda.

Nakon vrlo uvjerljiva prva dva seta koji su otišli na stranu OK Medicinara, u prvom je bilo 15:25, dok je u drugom bilo 13:25., Varaždinci se vraćaju u utakmicu. Domaći u trećem setu dolaze do 25:20, a u četvrti set osvajaju rezultatom 25:22 i utakmica ulazi u odlučujući peti set.
Zanimljivo je za spomenuti da je igrom Varaždinaca od trećeg seta do kraja utakmice odlično dirigirao kapetan Jošić koji inače godinama igra na poziciji srednjeg blokera. Također, Medicinari su za vrijeme utakmice kombinirali sa čak tri organizatora igre - Martinko, Crnojević i Poropat, što definitivno nije uobičajeno za vidjeti na prvoligaškim utakmicama. Za razliku od prvog i drugog seta, tijekom trećeg i četvrtog slabiji i ne toliko napadački servisi gostiju omogućili su domaćim igračima, najviše Siliću i Somođiu, kvalitetne napade i popravljanje vlastite statistike.
U odlučujućem 5.setu gosti startaju u promijenjenoj formaciji u kojoj Filip Rendić prelazi na mjesto primača umjesto Mateja Čičkovića koji je solidno odigrao prva četiri seta, a Tomislav Mudrovčić na Rendićevu poziciju dijagonale. Uz siguran prijem i agresivniji servis, te kvalitetnu distribuciju lopti od strane mladog tehničara Martinka, pobjedu potvrđuje srednji bloker Matija Gracin za konačnih 15:12 i preuzimanje vodeće pozicije Medicinara u doigravanju.
Kod gostiju svoje zadatke su odradili solidno svi igrači, jedino je potrebno za spomenuti da su propustili priliku uzeti sva tri boda na gostovanju, pogotovo nakon furioznog starta u prva dva seta. Bio je to pravi derbi između dvije najbolje momčadi Prve lige.
Već u srijedu momčadi će ponovo igrati u Zagrebu, u Športskoj dvorani Trnsko s početkom u 20h.
Očekuje nas još jedna prava odbojkaška utakmica!