Deseta obljetnica OK Jug II iz Osijeka

Objavljeno: Subota, 17 Ožujak 2018 21:29 Autor:
Trener Hrvoje Rimac s odbojkašicama OK Jug II Trener Hrvoje Rimac s odbojkašicama OK Jug II

OK Osijek Jug 2 osnovan je 2008.godine s ciljem razvoja i popularizacije sporta (odbojke) posebice među djecom Gradske četvrti Jug 2 i grada Osijeka.

OK Jug 2 danas djeluje pretežno u osnovnim školama Grigor Vitez i Tin Ujević a samim time u njegov rad uključena su djeca iz navedenih škola. Kroz klub je u dosadšnjem periodu prošlo velik broj djece iz ovih škola od kojih su neke ostvarile i zapažene rezultate u seniorskoj konkurenciji.
OK Jug 2 je prvi organizator Street Volley turnira u našem gradu i okolici pa tako ističemo da smo u 2015 godini započeli sa ovakvim načinom natjecanja a sa ciljem promicanja odbojke u gradu i okolici a samim time i promicanju grada Osijeka kao grada sporta. Za ovim turnirima svake godine pokazuje se sve veći interes klubova iz naše regije a isto tako i susjednih zemalje, Srbija, Bosna i Hercegovina te se putem njih učvršćuju prijateljski odnosi među djevojčicama, trenerima i roditeljima.Klub je zahvalan roditeljima igračica našeg kluba na pomoći u organizaciji turnira.
 
OK Osijek Jug 2 natječe se u 2.državnoj ligi Istok već dugi niz godina u kojoj smo jedan od stabilnijih klubova. Isto tako u mlađim dobnim uzrastima klub je ostvario zapažene rezultate pa u vezi toga navodimo:

* Prvaci Hrvatske u maloj odbojci za 2017.godinu održanom u Rovinju a u konkurenciji 20 klubova finalista.
* Prvo mjesto na Međunarodnom Streetvolleyball u Subotici 2015. i 2016.godine (među 120 ekipa)
* Prvo mjesto na Osječkom Streetyolleyball turniru 2015. i 2016.godine (među 52 ekipe)
* Drugo mjesto u Gradskoj ligi u maloj odbojci 2017.godine
* Treće mjesto u Mini kupu Slavonije i Baranje 2016.godine
* Treće mjesto u Prvenstvu Slavonije i Baranje u maloj odbojci

S ponosom ističemo da su igračice našeg kluba koje su učenice Oš Tin Ujević u konkurenciji 320 školskih športskih društava a u kategoriji 5 i 6 razreda osvojile 1 mjesto, zlatnu medalju za osnovnu školu Tin Ujević i postale državne prvakinje.
Klub održava treninge u Oš Tin Ujević i Oš Grigor Vitez te ovim putem zahvaljujemo ravnateljima navedenih škola na izuzetno dobroj suradnji.
U ovogodišnjem natjecanju u 2.državnoj ligi klub ulazi sa igračicama u dobnoj kategoriji 13 godina a sa ciljem da iste uigramo do prvenstva Hrvatske u Mlađoj kadetskoj konkurenciji.