Dodjela godišnjih nagrada 2018. za sport - Grad Umag

Objavljeno: Utorak, 12 Veljača 2019 14:16 Autor:
Edi Forza, najbolji djelatnik za 2018. Edi Forza, najbolji djelatnik za 2018.

Na prigodnoj svečanosti u dvorani umaškog kazališta, himnom Republike Hrvatske i svečane pjesme Krasna zemljo Istra mila, u izvedbi zbora Corona, a u nazočnosti gradonačelnika Umaga Vilija Basaanesea, predsjednika Gradskog vijeća Jurice Šiljega i predsjednika Sportske zajednice Grada Umaga Deana Jurdana te brojnih građana Umaga, najboljim sportašima, sportskim kolektivima i djelatnicima u prošloj godini uručena su priznanja.

Predsjednik Muškog odbojkaškog kluba Umag Edi Forza dobio je priznanje za najboljeg sportskog djelatnika Umaga u prošloj 2018. godini kada je grad Umag stekao titulu Europskog grada sporta,
Najboljom sportašicom u 2018. godini, proglašena je rukometašica, članica ŽRK Umag Ana Jajčević a najboljim sportašem u 2018. godini proglašen je boćar Božo Šorgo član Boćarskog kluba Juricani, Titulu najbolje ženske ekipe u prošloj godini ponijela je seniorska ekipa ŽRK Umag a titulu najbolje muške ekipa ponijeli su rukometaši Umaga.
U mlađim kategorijama titulu najboljih ponijela je ekipa juniorki umaškog Odbojkaškog kluba Umag. Titulu najboljeg trenera u prošloj godini ponio je Boris Lisica, trener rukometaša Umaga
Rukometašica Lucija Blašković i odbojkašica Mia  Radešić te rukometaš Dino Gavran i košarkaš Erik Fabris iz KK Umag ponijeli su  titule najboljih sportskih nada Umaga. Posebna priznanja za sportska dostignuća u prošloj godini uručena su Tomislavu Bošnjaku i Marinu Sinčiću iz RK Umag i Ivici Radočaju iz OK Umag.
Na kraju prigodne svečanosti, gospodin Edi Forza (kao dobitnik nagrade najboljeg djelatnika za 2018 godinu) održao je kratak govor:

Na samom početku, želio bih zahvaliti svim sportašima i sportskim djelatnicima, na ovoj nominaciji i nagradi, i isto tako čestitati svim nominiranim i nagrađenim sportašima i sportašicama, te djelatnicima, za 2018 godinu.
Velika mi je čast i iznimno zadovoljstvo primiti ovu prestižnu nagradu, naročito kad je riječ o 2018. godini  u kojoj je Grad Umag proglašen i Europskim gradom sporta. Ovo priznanje koje mi je danas dodijeljeno, na neki način predstavlja krunu 30-godišnjeg rada, ali ne samo mojega, već timskog rada svih nas u klubu i cijele zajednice šire.
Naime, za ovu nagradu prije svega moram zahvaliti svim svojim suradnicima, osnivačima kluba MOK UMAG-CPM UMAGO, tajniku, izvršnom odboru, igračima i treneru, te svim članovima kluba, jer bez njihovog rada i truda ne bi postigli sve uspjehe, napose one u 2018. godini, osvajanja 2 HOL zapad drugu godinu za redom, mlađi kadeti drugo mjesto u županiji i 2 mjesto u regiji, te plasman na državnom prvenstvu, 10 jubilarni Umag Open (52 ekipe iz 4 zemalja najveći turnir u HR i na ovim prostorima) zimski turnir, Otvoreno Prvenstvo Hrvatske u odbojci na pijesku, te 8 Umag Open za trojke ljetni turnir
No, moram svakako spomenuti i zahvaliti se svim volonterima i volonterkama, simpatizerima kluba, roditeljima koji su neprestano uz klub kad je potrebna pomoć oko organizacije raznih događaja koji su iznimno bitni za rad i opstanak kluba. Jer bez svih vas, i vašeg zalaganja, ova nagrada ne bi bila moguća.
Ova nagrada je dokaz da pojedinac sam ne može mnogo, ali ekipa, tim i te kako zajedno mogu izgraditi velike stvari.  Za naš klub i mene osobno ovo je veliko priznanje i dokaz da se rad i trud uvijek na kraju prepoznaju, pogotovo rad sa mladima i zato hvala svima koji su dali svoji doprinos. Ovu nagradu posvećujem prvenstveno svima njima.
 I na kraju, posebne bih zahvale uputio
- Gradu Umagu, posebice gradonačelniku gospodinu Viliju Bassaneseu te njegovim suradnicima i ustanovama, koji su prepoznali i uvijek podržali naš rad te nam pomagali na svakom našem koraku. Hvala im za potporu našem klubu, ali i sportu općenito, naročito u radu s mladima koji su budućnost našeg, kao i ostalih klubova, no i  naše zajednice uopće.
- svakako bih se zahvalio i Turističkoj zajednici, koja je prepoznala značaj naših projekata i manifestacija, kao i našeg sporta u Umagu, koji su odlična promocija grada Umaga kao sportske destinacije.
-  zahvale upućujem i Sportskoj  zajednici Grada Umaga i njenom predsjedniku sa suradnicima, koji nam pružaju pomoć u našem svakodnevnom radu, te koji su nam bili podrška pri širenju sportske umaške palete sa dva nova sporta, dvoranskom muškom odbojkom i odbojkom na pijesku, čime je naša sportska obitelj dodatno obogaćena.
I, na samom kraju, želja mi je naglasiti kako za mene osobno, a i za sve članove našeg kluba, ova nagrada predstavlja dodatni poticaj u našem i mojem daljnjem radu, a samim time i širenju vrijednosti sporta s posebnim naglaskom na radu s mladima, jer sportaši prenose svoje vrijednosti na građane i međusobnim sportskim iskustvima pomažu u izgradnji zdravog načina življenja i sportskog napretka, a u konačnici i zdravog društva.

Hvala vam svim još jednom od srca
Edi Forza


U programu proglašenja najboljih sportaša, trenera i djelatnika u sportu Umaga, aktivno su sudjelovali i klinci Umaga, budući sportaši, iz dječjeg vrtića Duga, plesne skupine ZT Fulvio Tomizza, članovi Gimnastičarskog kluba Umag i članice sportsko rekreativnog društva Alphafit.