Superliga (Ž)

Drenova u napetoj završnici bolja od Olimpika

Autor: Srijeda, 01 Ožujak 2017

U subotu, 25.veljače 2017., u nastavku razigravanja za ulazak u Super ligu, u SD Dinko Lukarić u Rijeci domaća ekipa OK Drenova pobijedila je amazonke iz Olimpika rezultatom 3:2 (25:22,18:25,19:25,25:14,16:14).

Kao što smo i pretpostavljali, ovo je bila izuzetno borbena, zanimljiva utakmica u kojoj je pobjednik odlučen u dramatičnoj završnici 5. seta.U trećem međusobnom susretu ove sezone Olimpik ima omjer pobjeda i poraza 1:2, te je nažalost ponovo izgubio u Rijeci, čak i s istim rezultatom. Pokazalo se da su ovo dvije ravnopravne ekipe, te da odlučuju nijanse, bolja koncentriranost, konkretnost u napadačkom smislu, lucidnost u kreiranju napada i sreća.
Iste momčadi sastat će se opet 18.ožujka 2017. u SD Trnsko i uvjereni smo da će se amazonke dobro pripremiti i upisati nova 3 boda kako bi bile još bliže Super ligi.
Kako je sve to vidio trener amazonki Tomislav Đurković pročitajte u nastavku:
- Vrlo slična utakmica prvoj koju smo protiv Drenove igrali u Rijeci. Nažalost s istim ishodom. U ovoj utakmici smo imali puno prilika. Mislim da smo najveću propustili u prvom setu u kojem smo vodili 20:15. Nakon gubitka prvog seta odlično smo odigrali drugi i treći. Četvrti je bio za zaborav. Peti set smo odlično otvorili, malo posustali, ali unatoč tome i imali dvije meč lopte koje nismo iskoristili. Slijedi nam iznalaženje rješenja za uočene probleme jer nivo utakmica na ovoj razini natjecanja ne dopušta duže periode lošije igre. Nadam se da ćemo pružiti bolju igru u subotu u 17:30 protiv ekipe Brda.-
U subotu, 4. ožujka 2017. u SD Trnsko s početkom u 17,30  Olimpik dočekuje OK Brda koja ne dolaze u Zagreb izgubiti, međutim, Amazonke ih dočekuju spremne i raspoložene za igru.