Elena Babić nova je članica ŽOK Osijeka

Objavljeno: Ponedjeljak, 07 Kolovoz 2017 22:12 Autor:
Elena Babić Elena Babić Foto: ŽOK Osijek

Elena Babić, kapetanica juniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine, nova je članica Ženskog odbojkaškog kluba Osijek. Elena je proteklih sezona igrala za Ženski odbojkaški kluba Bimal – Jedinstvo iz Brčkog, visoka je 188 cm, ima 18 godina i igra pozicije primača i korektora.

Elena je sebe opisala sljedećim riječima: “Treniram odbojku već 7 godina u svom matičnom klubu ŽOK “Bimal-Jedinstvo”. S njima sam osvajala titule prvaka i prvaka kupa, što entitetskog, što na nivou cijele BiH. Sa svojim klubom sam sudjelovala i u europskim natjecanjima poput Lige prvaka i CEV kupa. Kao član omladinskih kategorija nekoliko puta sam bila proglašena i za najefikasnijeg igrača. Za mlađe reprezentacije sam nastupala posljednjih 5 godina, a prošle i ove godine sam imala čast da budem izabrana za kapetana juniorske reprezentacije BiH. Krajem prošle godine sudjelovala sam i na pripremama seniorske reprezentacije.

Sve u klubu je zatekla situaciju u kojoj smo ostali bez pola prve postave. Vrlo brzo smo počeli tražiti nova rješenja, i kao jedno od njih se nametnula Elena iz Brčkog. S obzirom na njene reprezentativne obveze i kratko vrijeme koje smo imali, odradila je jedan trening na kojem smo bez razmišljanja odlučili angažirati ju za narednu sezonu.” – kaže trener Dario Fančović.

Uz Elenu Babić i Ivanu Sučić, čeka se još samo potpis Doris Krivić, bivše igračice ŽOK Osijek i jedne od trenutno najboljih “pjeskašica” u Hrvatskoj. Tako će se popuniti upražnjene pozicije primača.