Ostalo

EU projekt - program rada za obje dobne kategorije polako dobiva konačnu verziju

Autor: Utorak, 12 Veljača 2019

U petak, 08.02.2019. godine, u Šempetru (SLO) održan je 6. transnacionalni sastanak partnera koji sudjeluju u  projektu Zagrebačkog odbojkaškog saveza pod nazivom  "New training Program:" Building solid and healthy FUNdamentals for volleyball in early age (6-9) group ".

Nakon sastanka koji je krajem prošle godine održan u Avignonu, na kojem su treneri iznijeli prve povratne informacije vezane uz program rada za obje dobne kategorije, na sastanku u Šempetru nastavljena je diskusija o predloženim promjenama u programima rada u obje kategorije. Tomo Đurković (CRO) i Simona Torricelli (ITA), svaki za svoju dobnu skupinu, vodili su svoje radne skupine. Uz preinake koje će se ugraditi u konačnu finalnu verziju programa, partneri su se složili da je bitno utvrditi točne konačne ishode za svaku fazu programa, sukladno motoričkim i kognitivnim sposobnostima djece u obje radne skupine.

Osvrnulo se i na dio projekta WP6 koji je zadužen za istraživanje uspješnosti samog programa u kojem će svoje mišljenje dati kako treneri tako i djeca uključena u sam projekt.

Sljedeći sastanak održat će se u lipnju u Modeni (ITA) kod partnera Scuola di pallavolo Anderlini