Gradiščankama samo bod u Poreču nakon odlične partije

Objavljeno: Nedjelja, 26 Veljača 2017 17:07

Čudnu, ali u konačnici moramo reći dobru utakmicu odigrale su odbojkašice Nove Gradiške u Poreču protiv vrlo dobre domaće ekipe u susretu koji je bio iznimno bitan i jednima i drugima.

Naše djevojke su odlično otvorile utakmicu, konstantno imale vodstvo, i to s lijepom zalihom od 3, 4 pa čak i 5 poena viška, no u samoj završnici su neobjašnjivo stale i prepustile domaćima prvi set. U drugom su na žalost nastavile u ritmu s kraja prvog seta i doživjele pravi potop. Nakon toga ipak u 3. setu Runjašova ekipa pronalazi ritam s početka utakmice i sjajnom igrom potpuno razbija protivnice, a u 4. setu ponovno isto tako. Od samog početka su stvorile zalihu, i tek su se domaće uspjele približiti na 14:15, ali tada nova serija naših i mirno osvajanje 4. seta i osiguravanje barem jednog boda.

U odlučujući set bolje su krenule domaće, polako su slagale prednost do 7:3, ali tada nova serije Gradiške i poravnanje, ali na tehnički odmor ipak s minimalnom prednošću idu domaće. Gradiška je pratila do 10:10, a onda ipak više mirnoće pokazuje Poreč i osvaja taj drugi bod.

– Utakmicu smo otvorile jako dobro, koncentrirano, radile sve što smo se dogovorile. Na kraju je nedostajalo malo sreće i set je otišao na njihovu stranu. Drugi set je bio totalna suprotnost prvom, nismo mogle primit loptu, a i kad bi primile ne bi prošle u napadu, ali taj set nas je probudio i u nastavku smo odigrale dosta dobro. Iako smo dosta griješile bilo je i puno dobrih stvari, tako da možemo biti zadovoljne s bodom iako smo mogle i trebale više – rekla nam je Antonija Čeliković, igračica Nove Gradiške.

Svakako je prilično čudno da unatoč dobroj, pa povremeno i sjajnoj igri Gradiška na kraju izgubi, no Poreč je isto tako kvalitetna ekipa koja ima svoje adute i nije slučajno na čelnoj poziciji u ovoj mini ligi. U sljedećem kolu Gradiška i Vukovar dočekuju Istrijanke, na Dunavu putuju Porečanke, dok će Gradiška vjerojatno imati lak zadatakprotiv Rockwoola.