Gradiška pala bez ispaljenog metka

Objavljeno: Ponedjeljak, 11 Ožujak 2019 09:03 Autor:

Spušten je zastor na sezonu u Prvoj ligi za odbojkašice što se tiče Nove Gradiške. Što se tiče Prve lige spušten je i za Osijek, ali djevojke iz grada na Dravi nastavljaju u doigravanju za prvaka države.

Osijek je slavio u međusobnom ogledu s glatkih 3:0, a gošće iz Gradiške su tek u prvom setu koliko toliko parirale i stigle do 18 poena, dok su u preostala dva skupile ukupno 20.

Posljednje kolo donijelo je međusobni ogled naših predstavnica u kojem su Osječanke vrlo lako došle do nove pobjede. Gradiška jednostavno nije u stanju da može pratiti ritam Osijeka, bez Antonije Čeliković, bez motiva i bez iskustva jednostavno ne ide. Na kraju je teško donesti sud kako ocijeniti sezonu za Novu Gradišku. Posljednji tjedni su obilježeni porazima pa je i atmosfera nešto lošija, teško je biti zadovoljan sezonom koja je završena sa šest uzastopnih poraza, ali u konačnici ljestvica kaže da je gradiška završila na četvrtom mjestu. Završila ju je iza Osijeka, Splita i Zadra, dakle osjetno većih gradova s puno većom bazom igračica, afirmirane su neke mlade djevojke koje će u budućnosti sigurno dodatno napredovati i biti nositeljice kluba. S obzirom na proširenje Superlige bila je ovo jedinstvena prilika za povratak u elitu i propuštanje toga je neuspjeh, ali sezona nikako nije – crna!

S druge strane i u Osijeku je predstavljeno nekoliko mladih igračica ove sezone koje su pokazale da su vrlo kvalitetne, uz pomoć starijih i iskusnijih ostvareno je ono što je zacrtano kao imperativ a to je povratak u Superligu. To praktično nije niti bilo upitno, u rosteru je sasvim dovoljno kvalitete za takav rezultat, to je i ostvareno bez ikakvih problema. Tu možemo staviti točku, sezona je za Osijek uspješna! Ono što slijedi je doigravanje za prvaka, a protivnik je Kašetela. Kaštelanke su favorit i iz razloga što su stalno igrale jake utakmice, što imaju prednost domaćeg parketa, ali prolazak Osijeka ne bi bio senzacija! Dodatni korak u doigravanju značio bi ne odličnu nego fantastičnu sezonu i bio velika potvrda da je ova ekipa spremna igrati Superligu, s druge strane poraz od Kaštelanki bi značio da je ipak potrebno pojačati kadar ponekom provjerenom i iskusnom djevojkom.

– Posljednju utakmicu regularnog dijela sezone protiv Nove Gradiške odradile smo relativno lagano te smo ovaj dvoboj iskoristile kao pripremu za nadolazeće doigravanje jer smo vodeće mjesto tablice potvrdile ranije. Budući da već u srijedu gostujemo u Kaštelama te nemamo previše vremena za odmor, odmah se okrećemo pripremama za nadolazeći ogled. Iako smo ostvarile cilj koji je bio postavljen ispred nas, svakako ćemo dati sve od sebe kako bih ostvarile što bolji rezultat te napravile korak više – za Sportalo je rekla kapetanica Osijeka Doris Krivić.