Hrvatska bolja od Bosne i Hercegovine

Objavljeno: Ponedjeljak, 29 Svibanj 2017 09:57 Autor:
Hrvatska bolja od Bosne i Hercegovine Foto: Glas Slavonije

Nakon što su odbojkašice Hrvatske u subotu stigle u Osijek, gdje ih ovoga tjedna čekaju kvalifikacije za SP, izabranice Miroslava Aksentijevića su nakon jednog odrađenog treninga odigrale i međunarodnu prijateljsku provjeru u Gradskom vrtu. 

Suparnik je bila selekcija Bosne i Hercegovine, koju također čekaju kvalifikacijski ispiti u Belgiji, a na kraju su generalku bolje odradile domaće igračice. Naravno, nije to bila razina igre koja se pak očekuje u nadolazećim službenim utakmicama, ali provjera je poslužila svrsi za oba izbornika, s tim što je hrvatski na parket poslao 13 od 14 prijavljenih igračica, a među njima i članicu Osijeka, Katarinu Pavičić, koja je ušla na servis prije set-meč lopte. 

Rezultatski, bilo je zanimljivo i neizvjesno, točnije, takav su tijek imala četiri seta, jedino je odlučujući protekao u potpunoj dominaciji domaće selekcije. U prvom setu Hrvatska je imala tri prigode za početno vodstvo, ali nije ih iskoristila. Zamalo se isti scenarij dogodio i u sljedećem, ali su odlučujući poeni bolje odigrani. U trećem nije bilo problema za domaćina, u četvrtom su načinjene neke izmjene u postavi, što je BiH iskoristila za izjednačenje. 

Peti set bio je uraganski, odlični servisi Fabris, sigurna igra u obrani ostavili su suparnice na samo dva poena. No od srijede trebali bismo gledati bolje hrvatsko izdanje. Ovo ipak nećemo uzeti kao ogledan primjer uoči kvalifikacija i dvoboja s Gruzijom, Grčkom, Mađarskom, Austrijom i Rusijom. 

Hrvatska             3

BiH                     2

OSIJEK – SD Gradski vrt. Gledatelja: 70. Suci: Lukačević i Šutalo

HRVATSKA: Sain, Grbac, Božičević, Butigan, Strunjak, Pavičić, Dežulović, Miloš Prokopić, Barun Šušnjar, Fabris, Klarić, Ćurak, Mlinar, Luketić

BiH: Begić, Božić, Crnčević, Dragutinović, Gajić, Ivković, Kamberović, Kojić Đurić, Košutić, Paradžik, Popović, Simić, Slijepčević, Softić, Stojanović, Udovčić

 

REZULTAT PO SETOVIMA: 29:31, 26:24, 25:20, 18:23, 15:2

Autor: N.Benčina/Glas Slavonije