Hrvatska muška seniorska reprezentacija započela s pripremama

Objavljeno: Petak, 04 Svibanj 2018 11:11 Autor:

Hrvatski odbojkaški reprezentativci predvođeni izbornikom Ivanom Rančićem okupili su se jučer 04. svibnja u 13 sati u hotelu Baletna škola u Kaštel Kambelovcu u sklopu priprema za Srebrnu ligu i predstojeće Mediteranske igre u Španjolskoj.

Izborniku Rančiću na prozivku je došlo dvanaest igrača: tehničari Petar Višić i Nikola Šćerbakov, dijagonala  Petar Đirlić, primači Marko Sedlaček, Filip Šestan, Ante Giljanović i Danijel Galić, srednji blokeri Sandro Dukić, Ivan Mihalj i Stipe Perić, libero Hrvoje Pervan i Kristian Smiljanić.
Ostali igrači stići će idući tjedan. Na pripreme za ove dvije reprezentativne akcije zbog fakultetskih obaveza neće doći Sven Šarčević i Marino Marelić.
-Fran Peterlin dobio je dan, dva odmora, jer se jučer vratio iz Grčke, gdje je igrao polufinale grčkog play offa, neće još biti Lea Andrića, Tsimafei Zhukouskog i Ivana Raiča koji imaju još uvijek obaveza u svojim klubovima i njih očekujemo u tjednu prije početka europske lige. S obzirom da je takvo stanje u momčadi, morat ćemo se tako i prilagođavati na treninzima – u telefonskom razgovoru rekao nam je izbornik Rančić.
U stručnom stožeru uz izbornika Ivana Rančića su pomoćni trener Tomislav Čošković, kondicijski trener Frane Žuvela, fizioterapeuti Jure Skelin i Neven Vukorepa, team manager Frane Žanić te skaut Panagiotis Kountoduris.
Hrvatska reprezentacija boravit će u Kaštelima do 17. svibnja kada seli u Dugopolje u hotel Katarina, koji će im biti baza do kraja Srebrne lige. Naša reprezentacija prvu utakmicu igra 19. svibnja protiv reprezentacije Mađarske, a u našoj grupi još se nalaze reprezentacije Bjelorusije i Albanije.
-Pratimo dosta sve tri reprezentacije s kojima igramo. Svi imaju kvalitetu, mislim da smo u rangu s Mađarskom i da ćemo se morati dobro pripremiti i biti kompletni, da bi im mogli parirati. Međutim još uvijek se ne zna u kojim sastavima će igrati te tri reprezentacije, jer nisu svi igrači još potvrdili svoj dolazak. Ne smijemo ni zanemariti Albaniju koja u svojim redovima ima dva tri iskusna igrača – rekao je izbornik Rančić.