Hrvatska ostala bez izgleda za plasman na Svjetsko prvenstvo

Objavljeno: Nedjelja, 28 Svibanj 2017 08:18 Autor:
Hrvatska ostala bez izgleda za plasman na Svjetsko prvenstvo Foto: cev.lu

U susretu četvrtog kola skupine E kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2018. godine hrvatska muška odbojkaška reprezentacija je upisala i treći poraz, poražena je od Danske s 2-3 (27-25, 22-25, 27-29, 27-25, 9-15).

Nakon startne pobjede protiv Norveške, hrvatski odbojkaši zaredali su porazima na turniru u Zagrebu. Nakon Švicarske i Bjelorusije, hrvatski odbojkaši jučer su poraženi i od Danske. Ovim porazom Hrvatska je izgubila izglede za plasman na SP koje će se od 10. do 30. srpnja 2018. održati u Italiji i Bugarskoj. S jednom pobjedom i tri poraza zauzima peto mjesto u skupini, a izravni plasman na SP izborit će samo pobjednici šest skupina, dok će svi drugoplasirani tvoriti novu skupinu iz koje će pobjednik izboriti SP.

Jučerašnji susret obilovao je preokretima, setovi su rješavani u samim završnicama. Na kraju u petom, odlučujućem setu Danci su bili odlučniji, mirniji, te su došli do svoje druge pobjede na turniru. U porazu najbolji kod Hrvatske još jednom Ivan Raič s 18 osvojenih poena.

Danas naši odbojkaši u 17 sati i 30 minuta igraju posljednju utakmicu turnira protiv ujedno i najjačeg suparnika, reprezentacije Srbije koja je u Zagrebu bez izgubljenog seta u četiri utakmice. Bit će ovo ujedno i posljednja službena utakmica reprezentacije ove godine, za Hrvatsku sezona završava, a za većinu reprezentacija tek počinje. Pred ljubiteljima odbojke je dugo ljeto s utakmicama Svjetske i Europske lige, a potom i Europsko prvenstvo u Poljskoj krajem kolovoza.