Hrvatska osvojila Srebrnu ligu

Objavljeno: Ponedjeljak, 18 Lipanj 2018 12:13 Autor:

Reprezentacija Hrvatske prvi je pobjednik Srebrne europske lige. U finalu Final foura koji se igrao u Makedoniji, naši reprezentativci savladali su Bjelorusiju s 3:1 u setovima (25:16, 20:25, 26:24, 25:23) i dogodine će igrati Zlatnu europsku ligu.

Hrvatska je odlično otvorila utakmicu, sjajno su blokirali i napadali i osvojili prvi set s 25:16. U drugom setu sve do 18:18 igrao se praktički poen za poen, proradio je bjeloruski blok, Bjelorusi odlaze na pet poena prednosti i završavaju set s 25:20.

U trećem i četvrtom setu vodila se žestoka borba za svaki poen. Hrvatska reprezentacija nošena na krilima odličnog Lea Andrića, koji je ujedno i najbolji igrač turnira i utakmice s čak 29 poena i 5 as servisa osvaja zadnja dva seta (26:24, 25:23) i postaje prvak Srebrne europske lige.

MVP Leo Andrić – „ Osjećaj je nevjerojatan, mislim da smo zaslužili ovaj trofej sa svojim radom i zalaganjem. Stvorili smo vrhunsku kemiju u momčadi, svi radimo jedan za drugoga od početka i to nas je guralo do kraja. Napokon naša kvaliteta izlazi na vidjelo i mislim da je ovo smo početak, samo trebamo nastaviti s radom“.

 „Odigrali smo sigurno najbolju i odbojkaški najzreliju utakmicu na turniru. Ušli smo u utakmicu hladne glave, a vrućeg srca, držali smo kontrolu od početka do kraja utakmice. Ne mogu opisati koliko sam ponosan kao kapetan na svoju ekipu. Jako sam sretan što smo napokon uspjeli osvojiti povijesni trofej za reprezentaciju. Htio bi se zahvaliti momčadi na poštenom radu i lijepoj atmosferi, koju smo sami kreirali zajedno s našim staffom,. Nadam se da je ovo samo početak.“ – izjavio je kapetan reprezentacije Tsimafei Zhukouski

 MVP: Leo Andrić (CRO)

Dream Team: tehničar Deniss Petrovs (LAT), dijagonala  Leo Andrić (CRO), napadači Andrei Radziuk (BLR) i Danijel Galić (CRO), srednji blokeri Siarhei Busel (BLR) i Ivan Mihalj (CRO), libero Darko Angelovski (MKD)

Konačni poredak

1. Hrvatska *

2. Bjelorusija

3. Latvija

4. Makedonija