Hrvatska U17 i U18 reprezentacija putuju na MEVZA turnir

Objavljeno: Četvrtak, 27 Prosinac 2018 13:28 Autor:

U Hotelu I okupile su se Hrvatska ženska U17 i U18 muška reprezentacija uoči odlaska na MEVZA turnir u Mariboru, koji će se igrati od 27. do 30. prosinca.

Naše djevojke igrati će protiv reprezentacija Mađarske, Slovenije, Slovačke i Češke. Izbornik Saša Ivanišević u Maribor će povesti 13 djevojaka: Zoranu Brčić, Karlu Antunović, Emu Šeremet, Mateu Kljaić, Mirtu Freund, Nataliu Tomić, Dijanu Karatović, Anu Ištuk, Teu Vranković, Miu Bilušić, Andreu Mihaljević, Miu Kainz i Leu Ucović.

„Očekujemo kvalitetan turnir u kojem su favoriti Slovenija i Mađarska, koje su bile na Europskom kadetskom prvenstvu 8. i 12. plasirane za razliku od nas, koji se nismo ni plasirali na to natjecanje. Nama će dobro doći ovaj turnir da vidimo neke stvari, koje moramo popraviti kao ekipa za naš krajnji cilj, a to je Europsko juniorsko prvenstvo 2020. godine kojem smo domaćini.“ – rekao je izbornik ženske U17 reprezentacije Saša Ivanišević.

Hrvatska muška U18 reprezentacija na turniru će imati iste protivnike kao i naše djevojke, Mađarsku, Češku, Slovačku i Sloveniju. Na popis putnika za Maribor izbornik Željko Nojić uvrstio je 14 igrača: Tino Busak Vidaković, Gabrijel Cvanciger, Ivan Đirlić, Karlo Jakovac, Mario Krivić, Patrik Maruna, Rene Mezak, Luka Perić, Roko Poropat, Trpimir Ramljak, Marko Repek, Jan Šmuc, Antonio Vasko i Lovro Vranješ.

Poslije prvog treninga izbornik muške U18 reprezentacije Željko Nojić je rekao: - „Teško je reći što očekujem. U ovoj garnituri ova mlada momčad odradila je svoj prvi trening. Imajući to u vidu teško je prognozirati bilo što. Cilj nam je samo da odigramo par utakmica i damo sve od sebe, a i ujedno i da se što bolje uigramo za kvalifikacije, koje nas očekuju u travnju.“