Hrvatska ženska seniorska reprezentacija započela s pripremama za Zlatnu ligu i MI

Objavljeno: Utorak, 08 Svibanj 2018 08:28 Autor:
Izbornik Igor Lovrinov sa svojim pomoćnicima okupio je žensku reprezentaciju u Rijeci Izbornik Igor Lovrinov sa svojim pomoćnicima okupio je žensku reprezentaciju u Rijeci

Hrvatska ženska seniorska reprezentacija okupila se danas u 13 sati u hotelu Continental i pripremat će se u Rijeci do 16. svibnja kada sele u Dugopolje i Split, gdje će se igrati Zlatna liga.

Izborniku Igoru Lovrinovu na prozivku je došlo devet igračica: tehničarke Ana Grbac i Bernarda Brčić, libero Nikolina Božičević i Rene Sain, srednji blokeri Martina Šamadan i Ivana Prokopić, primači Dinka Kulić i Elena Vukić i dijagonala Sanja Gamma.

-Sada nas je u Rijeci trebalo biti četrnaest, ali nisam baš uspio okupiti sve igračice koje sam mislio, a onda nisam uspio ni naći zamjenu. U Rijeci neće biti Lucije Mlinar koja je završila iznenada u bolnici zbog zdravstvenih problema pa sam je oslobodio za ovu akciju. To će nam sigurno malo poremetiti i planove i rad, ali nema veze. Nekako ćemo odraditi zacrtano, nešto ćemo iskemijati. Mia Jerkov,Samanta Fabris, Beta Dumančić i Vedrana Jakšetić stižu u srijedu. – rekao je izbornik Lovrinov.

U stručnom stožeru uz izbornika Igora Lovrinova su pomoćni treneri Domeniko Kresoja i Ivan Đorđević, kondicijski trener Emil Baltić, fizioterapeut Dean Gvoić, team manager Frane Žanić i scout Vladimir Jolić.

Ovaj riječki pripremni ciklus bit će priprema za Zlatnu ligu, koja se igra u Splitu, a prva utakmica je na rasporedu 19. svibnja protiv Finske. Uz Hrvatsku i Finsku u grupi su još reprezentacije Francuske i Mađarske.

Nakon Zlatne lige, krajem lipnja Hrvatska reprezentacija nastupa na MI, a već u kolovozu kreću kvalifikacija za Europsko prvenstvo.

- Kvalifikacije za Europsko prvenstvo su apsolutni prioritet. Imamo skupinu s Albanijom, Austrijom i Švicarskom i dvije ekipe iz te skupine idu na Europsko prvenstvo. Mi moramo biti prisutni na velikim natjecanjima, dogodine je to Europsko prvenstvo i mi na njemu moramo izboriti svoje mjesto. Dakle, nema dileme što je važnije. Igrat ćemo tu Zlatnu Europsku ligu, još uvijek postoji mogućnost da odemo i na Mediteranske igre, ali primarno nam je izboriti nastup na EP-u. – zaključit će Igor Lovrinov.