Hrvatske odbojkašice ipak bez šanse protiv odličnih Nizozemki

Objavljeno: Ponedjeljak, 26 Kolovoz 2019 21:03 Autor:
Hrvatske odbojkašice ipak bez šanse protiv odličnih Nizozemki Foto: CEV

Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija upisala je poraz protiv Nizozemske u susretu grupne faze Europskog prvenstva. U skupini u Budimpešti Nizozemke su bile bolje u tri seta...

Dvoboj protiv Nizozemske nekako je prežaljen i prije nego je počeo. Nizozemska je u taj susret ušla kao veliki favorit i bilo je teško za očekivati da Hrvatska tu može nešto izvući.

Nizozemska je jako dobro skautirala Hrvatsku, znale su Nizozemke otkud prijeti najveća opasnost i što trebaju napraviti kako bi neutralizirale Hrvatsku.

U prvom setu još tamo negdje do njegove sredine vodila se ravnopravna bitka, a onda su Nizozemke počele stvarati razliku te su dobile prvi set s glatkih 25:16 za samo 20 minuta.

Rezultat pokazuje da se u drugom setu vodila ravnopravnija borba, ali nije bilo tako. Tu se pak Nizozemska ranije odvojila i nije dopustila Hrvatskoj da joj zaprijeti.

Ravnopravnija bitka vodila se samo u trećem setu gdje je Hrvatska odbijala potpisati presudu, borila se do kraja, ali na kraju su Nizozemke ipak uzele set i meč.

Karla Klarić kod Hrvatske je osvojila 12 poena, a Samanta Fabis deset. Hrvatskoj sada slijedi vrlo važan dvoboj protiv Rumunjske.

Europsko prvenstvo:
Hrvatska - Nizozemska 0:3 (16:25, 18:25, 23:25)