Juniorke izgubile od Turske

Objavljeno: Petak, 19 Svibanj 2017 20:37 Autor:
Juniorke izgubile od Turske Foto: cev.lu

Hrvatska ženska juniorska reprezentacija poražena je na startu trećeg kruga kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo na turniru u turskom Turgutlu, od domaćina s 3:0(25:13, 25:20, 25:22). Utakmica je potrajala 70 minuta, a nekompletna Hrvatska pružila je vrlo dobar otpor Turskoj, koja je lani s ovom generacijom osvojila broncu na Europskom prvenstvu.

Samo u prvom setu Turkinje su dominirale, dok je u drugom i trećem Hrvatska gubila korak u samoj završnici setova, koje su iskusnije Turkinje odigrale bolje. Na turniru u Turskoj Hrvatska pod vodstvom izbornika Lovrinova igra bez nekoliko igračica koje su bile nosioci igre ove reprezentacije u prijašnjim akcijama. Prije svih nedostaju Strunjak, Perić i Cvetnić, koje su na pripremama seniorske reprezentacije. Najbolja u porazu kod Hrvatske bila je Katarina Pavičić s 15 osvojenih poena. Zanimljivo je da je utakmica odigrana pred čak 1800 gledatelja, nikada niti jedna od naših igračica nije zaigrala pred tolikim brojem ljudi i to će im svakako biti lijepo iskustvo i poticaj za nastavak igranja odbojke. 

- Atmosfera i unutar, i van terena je bila odlična, navijanje nije imalo kraja, a nije bilo poena koji nije bio popraćen limenom glazbom i glasnim pjevanjem. Nakon utakmice su nas navijači tražili da se slikamo s njima, bili su iznenađujuće prijateljski nastrojeni i komunikativni. Sve u svemu jedno jako lijepo iskustvo, još da smo pobijedile bilo bi savršeno- dojmove o atmosferi iz Turske podijelila je Zrinka Lada. 

Boje Hrvatske branile su Matić(L), Gaši(L), Pavičić 14, Selimović 1, Deak, Štimac 2, Butigan 7, Mrduljaš, Lada 2, Popić 5, Boban, Tomić 4. 

Sutra Hrvatska u 14:30 po našem vremenu igra protiv Rusije, koja je europski prvak.