Kadetkinje i kadeti Mladosti najbolji u državi!

Objavljeno: Ponedjeljak, 12 Lipanj 2017 13:10 Autor:
Kadetkinje i kadeti Mladosti najbolji u državi! Foto: B.Banovec

Ovog vikenda, od 9. do 11. lipnja Rovinj je bio domaćin Prvenstva Hrvatske za kadetkinje i kadete. Utakmice su se igrale u rovinjskim dvoranama Gimnasium i Valbruna, a gledatelji su imali prilike uživati u odličnoj igri mladih odbojkašica i odbojkaša.

Nakon razigravanja po skupinama u muškoj kategoriji polufinale su igrali domaćin OK Rovinj protiv MOK Murse Osijek i OK Mladost Ribola Kaštela protiv zagrebačke Mladosti. U finalu su snage odmjerili HAOK Mladost i OK Rovinj, a iz tog je dvoboja kao pobjednik i osvajač prvenstva izašla HAOK Mladost. Drugo mjesto pripalo je OK Rovinju, a treće je zauzela OK Mladost Ribola Kaštela. Iza njih slijede MOK Mursa Osijek, OK Croatia, OK Sisak i OK Zadar.

U ženskoj konkurenciji za finale su se borile HAOK Rijeka CO protiv OK Dinama i HAOK Mladost protiv OK Đakova. Finale su izborili HAOK Mladost i OK Dinamo, a pobjeda je s uvjerljivih 3:0 otišla u ruke HAOK Mladosti.

Medalje i pehare kadetkinjama podijelili su izaslanica predsjednika HOS-a Zina Urlić za prvo mjesto, izbornik ženske seniorske reprezentacije Miroslav Aksentijević za drugo mjesto i sportski direktor HOS-a Dejan Laninović za treće mjesto.

Medalje i pehare kadetima podijelili su Zina Urlić za prvo mjesto, dopredsjednik HOS-a Arduino Popović za drugo mjesto i Dejan Laninović za treće mjesto.

Najboljim igračima i igračicama proglašeni su:

-          najbolji primač i primačica: Nika Jularić i Roko Poropat
-          najbolji libero: Ana Mašić i Anonio Palić
-          najbolji bloker i blokerica: Božana Butigan i Tomislav Mitrašinović
-          najbolji tehničar i tehničarka: Lara Štimac i Rene Mezak
-          najbolji napadač i napadačica: Natalia Tomić i Petar Jurić
-          najbolji igrač i igračica: Iva Pažin i Tino Hanžić

Najuspješnijim kadetkinjama nagrade je predao izbornik ženske juniorske i kadetske reprezentacije Igor Lovrinov, a najboljim kadetima izbornik muške kadetske reprezentacije Ivan Andromak.