Kadetkinje ŽOK Ferivi Višnjevac najbolje!

Objavljeno: Ponedjeljak, 08 Svibanj 2017 17:46 Autor:

Proteklog vikenda održan je završni turnir Prvenstva Slavonije i Baranje za mlađe kadetkinje u Osijeku, a na kojem su nastup izborile 4 najbolje od ukupno 18 ekipa iz Slavonije i Baranje koje su bile prijavljenje za natjecanje.

Na terenima dvorane Gradski vrt odvijao se jedan od najuzbudljivijih završnih turnira u proteklih nekoliko sezona.
U prvom polufinalnom susretu igračice OK Čepin u vrlo uzbudljivoj utakmici uspjele su nadoknadit gubitak 1. seta te na kraju pobjediti ekipu OK Linga rezultatom 2:1 (23:25,25:14,15:12)
U drugoj utakmici polufinala neizvjesnost je trajala samo do sredina setova kada se igračice ŽOK Ferivi Višnjevac odvajaju i rezultatom 2:0 (25:17,25:21) odlaze u zasluženo finale, a ekipu ŽOK Osijek šalju u borbu za 3. mjesto.
U utakmici za 3. mjesto djevojke iz ŽOK Osijeka osvajaju 1. set, ali nakon toga bude se Lingašice i lako dobijaju 2. set. U odlučujućem setu vodila se ravnopravna borba do rezultata 12:12 kada dobrim servisima i napadima igračice OK Linga osvajaju set i brončane medalje.
Finalni susret bolje su otvorile igračice Čepina i vode 8:1, ali Ferivi se ne predaje, polako sustiže te na kraju i osvaja 1. set rezultatom 25:22. U drugom setu ekipe su se izmjenjivale u vodstvu, ali na kraju seta smirenije su bile igračice Čepina te poravnavaju rezultat. U trećem setu više znanja i hrabrosti prikazuju igračice ŽOK Ferivi Višnjevac i odnose titulu najboljih u Slavoniji i Baranji.
Sve ekipe s finalnog turnira uz OK Belišće izborile su nastup na prvenstvu Hrvatske koje će se održati u Rovinju od 12.-14.svibnja 2017., a želje su im dobre igre te povratak kući sa što više medalja i priznanja.