Kapitulirao i Dinamo u Gradskom vrtu

Objavljeno: Ponedjeljak, 12 Studeni 2018 10:45 Autor:
Kapitulirao i Dinamo u Gradskom vrtu Foto: G. Mitić

Tijekom tjedna odbojkašice Osijeka doživjele su prvi poraz u sezoni, u četvrtfinalu domaćeg kupa. No u prvenstvu igračice Miroslava Đekića i dalje melju sve pred sobom.

Lider prvoligaške karavane u nedjelju je u dvoboju 6. kola upisao i šestu pobjedu, a u Gradskom vrtu kapitulirao je zagrebački Dinamo. Kad već ne ide u nogometu, ide u odbojci. Nakon premijernog poraza od Kaštela Cemexa, koji je ipak član Superlige, Đekić je najavio da je dvoboj sa Zagrepčankama mnogo važniji. Zanimala ga je i reakcija ekipe, koja je pokazala da je ispadanje iz Kupa nije uzdrmalo.

Protiv Dinama je posao obavljen u tri seta, nije bilo ni najmanjih naznaka da bi utakmica mogla potrajati. Domaće su bile malo usporene na otvaranju, kada su gošće povele 1:4, ali ubrzo je postalo jasno tko će biti gazda na parketu. U prvom setu Osječanke su bile raspoložene u bloku, u ostalim elementima igre bilo je još oscilacija. No ubrzo je i servis bio standardno opasan, napad je bio solidan, a to je bilo previše za sastav koji vodi nekadašnji trener odbojkašica s Drave Nenad Komadina. Gošće su se u sva tri seta dobro držale do sredine, a onda su Osječanke ubacivale u brzinu više. Tako je u drugoj dionici sve do 16:16 izgledalo neizvjesno, ali je slijedila 5:0 serija i povećanje vodstva.
U uvodnom dijelu trećeg seta gošće su imale tri poena prednosti, ali nakon time-outa stanje na semaforu i parketu ponovo se okrenulo u korist Osijeka, koji je bez stresa priveo dvoboj kraju.