Superliga (Ž)

Kaštela Cemex slavila u gradskom derbiju

Autor: Utorak, 20 Studeni 2018

U utakmici gradskih rivala neizvjesno je bilo samo u prvom setu koji su Marinke vodile 20:16, pa 22:19 i tu staju.. Starije i iskusnije „gošće“ mirnije privode prvi set kraju a poslije i ostala dva.

Nije to bio susret kakav smo imali prilike gledati zadnjih godina. Međutim, to nije spriječilo dvjestotinjak gledatelja da poprate ovaj derbi. Dvije mlade ekipe susrele su se u istoj dvorani odakle potječu i priredile susret u kojem je nakon dugo vremena Kaštela Cemex dominirala. No, početak nije baš davao takav nagoviještaj. Marina Kaštela čvrsto je držala vodstvo u prvom setu sa tri-četiri poena razlike. Onda se pri rezultatu 22:19 dogodio pad u njihovoj igri, a 'gošće' su mini serijom iskoristile prigodu i povele u setovima.

Početak drugog seta bio je izjednačen, ovoga puta 'Malene' su imale minimalno vodstvo, a onda se pri 8:9 domaći blok raspao i dozvolio Kašteli Cemex da pobjegne na nedostižnu razliku i uz pola muke povede s 2:0. Gotovo isto dogodilo se u trećem setu, Marina se ponovo držala do 8:9, a onda je uslijedio novi bijeg 'Malenih' do konačnih 3:0.

Marina Kaštela: Botić, Subašić, Grizelj, Šolić, Dežulović, Rožić, Teklić, K. Zdilar, Jureta, J. Zdilar, Parčina, Brakus, Karadža, Glavinić. Trener: Milorad Krunić

Kaštela Cemex: Ninčević, Stanović, Prkačin, Rimac, Karaula, Rodin, Glavina, Papić, Kutrović, Sudar, Stojan, Vatrov, Matas, Ljulj. Trener: Zoran Grgantov

OK Marina Kaštela – OK Kaštela Cemex 0:3 (23:25,12:25,15:25)