Kaštelani s kapetanom Kolumbije idu po titulu

Objavljeno: Petak, 08 Veljača 2019 14:21 Autor:
Nova pojačanja u OK Mladost Ribola Kaštela, Ivan Zeljković i Daniel Vanegas Nova pojačanja u OK Mladost Ribola Kaštela, Ivan Zeljković i Daniel Vanegas

Mladost Ribola Kaštela u drugi krug odbojkaške Superlige ušla je trijumfalno – zacrtanim drugim mjestom, pobjedom u prvoj utakmici, ali i značajnim prinovama.

Kaštelani očito znaju kako napraviti senzacionalan i dobar posao. Više puta su to pokazivali, poput prošlogodišnjeg dovođenja ponajboljeg hrvatskog odbojkaša Tomislava Čoškovića, a prošlog ljeta i povratkom iskusnog Ante Šukera.
Sada su objavili vijest o potpisivanju kapetana kolumbijske reprezentacije Daniela Vanegasa. Ovaj 28-godišnjak priključio se višestrukom hrvatskom prvaku i aktualnom doprvaku kako bi, prema riječima trenera Ivana Rančića, bili konkurentniji zagrebačkoj Mladosti.

Vanegas je stigao iz izraelskog Maccabija Hod HaSharona, kluba koji redovito stiže do polufinala doigravanja domaćeg prvenstva. Osim za Maccabi, Vanegas je igrao za klubove poput ciparske Nee Salamine, argentinskog Chubuta i čileanskog Manquehuea. Uz to je dugogodišnji član kolumbijske reprezentacije u kojoj mu je povjerena kapetanska vrpca.

Zanimljivo, Vanegas je treći kolumbijac u redovima Mladosti u samo dvije i pol godine. Prvo je u listopadu 2016. stigao Jose Daniel Polcholpek, koji je prošle godine prešao u drugi klub. Zatim je isti igrač savjetovao upravu da dovede Andresa Filipa Ruiza, koji je ljetos tragično preminuo. Klub tako održava dobre veze s latino igračima, koji su se do sada pokazali kao dobra i kvalitetna investicija.

Osim Vanegasa, među prinovama je i 24-godišnji Ivan Zeljković. Nešto manje poznati Zeljković u kaštelansku Mladost stigao je iz Splita.

Njegove igre najviše su zapažene u nastupu za reprezentaciju odbojke na pijesku, a doprinos ne manjka ni na tvrđoj podlozi.