Kaštelanska škola odbojke u Mladosti

Objavljeno: Petak, 03 Srpanj 2020 19:32 Autor:
Ivan Zeljković, sljedeće tri godine u dresu zagrebačke Mladosti Ivan Zeljković, sljedeće tri godine u dresu zagrebačke Mladosti

Najtrofejniji hrvatski odbojkaški klub HAOK Mladost ne spava ni u doba COVIDA-19. U zadnjim danima lipnja potpisali su ugovor s 26-godišnjim reprezentativcem Hrvatske Ivanom Zeljkovićem.

Zeljković će tako na sljedeće tri godine kaštelansku Mladost zamijeniti zagrebačkom, a svojim radnim navikama i borbenim karakterom zasigurno će ubrzo postati miljenik domaće publike.

Ovo je za Zeljkovića zasigurno kruna karijere, a do sada je igrao u Splitu, Šibeniku, Mladost Ribola Kaštela. Lani je dobio poziv izbornika hrvatske reprezentacije Emanuelea Zaninija, koji mu je promijenio život iako je prije dvije godine skoro napustio odbojkaški sport.

Ovim transferom povećat će se broj Kaštelana u Domu odbojke (Ivan Đirlić, Petar Višić te Ivan Zeljković) što je zasigurno veliki uspjeh i za bivšeg hrvatskog izbornika Ivana Rančića koji je i ovim transferom pokazao kako je kaštelanska škola odbojke ponajbolja u Hrvatskoj, dok je HAOK Mladost i dalje prisiljena 'uzimati' mlade perspektivne odbojkaše i odbojkašice iz ostalih hrvatskih klubova.

Na izlaznim vratima Zagrepčana trenutno su Sandro Dukić i Marino Marelić koji se u nastavku karijere žele okušati u inozemstvu, a njihovim odlaskom nastat će velika praznina u redovima HAOK Mladosti na pozicijama srednjeg blokera i primača.