Kup napokon u rukama Kaštelana!

Objavljeno: Četvrtak, 25 Siječanj 2018 14:16 Autor:
Foto: Luka Ištuk Foto: Luka Ištuk

Kaštelanski odbojkaši na najbolji su mogući način otvorili kalendarsku godinu. U finalu Kupa svladali su Riječane rezultatom 3:0 i tako po prvi put nakon sedam godina donijeli taj trofej u svoju već ionako bogatu riznicu.

Bila je to noć za pamćenje. Sve je stalo u tri seta što se može stati – od napada i obrane, blokova i poena, vodstva i preokreta. Ipak, trofejom se okitila domaća momčad koja ipak treba pošteno stisnuti ruku hrabrim gostima. Riječani su u Kaštela stigli bez opterećenja. Znali su da ih čeka težak posao pa su se na početku dobro postavili. Početno vodstvo domaćih gosti su brzo anulirali te drže vodstvo oko dva poena razlike. Ključni trenutak prvog seta zbio se pri 23:20 za Riječane. Tada su Kaštelani povukli posebnu snagu i uspjeli preokrenuti za vodstvo od 1:0.

Mladostaši su izdržali početno probijanje leda, a posebno hladan tuš doživjeli su u drugom setu. Puno grešaka i nesloge koštalo je rezultatom od čak 10:2 za goste koji su se silno nadali barem jednom osvojenom setu. No, nakon tehničkog time-outa kao da je na parket izašla druga momčad Kaštelana – zaredali su poen za poenom, topili prednost gostiju do preokreta od 16:15. Riječka momčad potom se raspala i više nije bilo spasa za set.

Slično kao u prethodnom, Riječani u treći set ulaze ponovo agresivni. S šest uzastopnih poena našli su se ponovo u povoljnoj situaciji, no već kod 11:11 domaćin izjednačuje. Obeshrabreni Riječani više nisu mogli ništa napraviti, mogli su samo ispratiti kako prednost Mladosti raste i približava se pobjedi i u trećem setu.

„Predivan osjećaj zbog osvojenog trofeja, skoro su mi suze došle na završnom poenu. Bio sam dio ekipe prije sedam godina kad smo osvojili kup, ali tada nisam igrao i zato mi je ovo danas poseban “, rekao je presretni Ante Giljanović koji je osvojio nagradu za najboljeg napadača.

„Ponosan sam, velika je ovo stvar. Znao sam prije finala da će biti teško, čak nisam niti davao puno izjava zato što znam koliko je ovo mlada ekipa. Puno naših igrača nije osvojilo ništa, međutim, moram reći da smo zaista pokazali da smo trofejna momčad i da se zaista stvorila jedna pozitivna atmosfera u klubu. Vidjeli ste i ove navijače koji su nas puno digli, pogotovo kad smo imali oscilacija“, izjavio je trener Rančić.

Kao ključni moment utakmice može se izdvojiti tehnički time-out kod vodstva gostiju u drugom setu. Nakon toga Mladost je izgledala posve drugačija i tako uspjela dostići visoki zaostatak i preokrenuti vodu na svoj mlin.

„Vjerujte mi da se nisam bojao pobjede ni u tom trenutku. Pogodili smo kod dvostrukih izmjena, momcima je samo trebalo skinuti grč da se opuste i da pokažu koliko vrijedimo. Tada smo napravili seriju 12:1 čini mi se. Znao sam da mojim igračima nije bilo lako igrati pred ovakvom publikom koja je cijelo vrijeme bodrila, ali smo zasluženo na kraju osvojili“, zaključio je Rančić.

Pehar i medalje pobjednicima Kupa Hrvatske dodijelio je predsjednik Hrvatskog odbojkaškog saveza Ante Baković.

IGRAČ UTAKMICE: Filip Šestan

NAJBOLJI DIZAČ: Petar Višić

Najbolji napadač: Ante Giljanović

NAJBOLJI PRIMAČ: Dean Cibić

NAJBOLJI LIBERO: Kristian Smiljanić

NAJBOLJI BLOKER: Andres Felipe Ruiz

NAJBOLJI SERVER: Luka Osojnak

Mladost Ribola Kaštela: Višić, Norman, Perić, Kulušić, Giljanović, Đirlić, Glaurdić, Cikojević, Šestan, Melvan, Pervan, Ruiz, Ščerbakov, Melvan.

Rijeka: Pavlović, Ličina, Jurišić, Martić, Osojnak, Čule, Đorđević, Lasić, Banko, Janjanin, Cibić, Sušanj, Smiljanić, Jurčević.

Mladost Ribola Kaštela – Rijeka 3:0 (27:25, 25:20, 25:21)

Kaštel Stari, Gradska dvorana, gledatelja: 1000

Suci: Tajana Kramar Šandl i Toni Bingula