Lige mini i male odbojke klubova sa sjevera Hrvatske

Objavljeno: Petak, 23 Studeni 2018 09:52 Autor:

ŽOK Ivanec prošli je vikend bio domaćin drugog okupljanja Lige mini i Lige male odbojke klubova s područja Varaždinske, Međimurske i Krapinsko-zagorske županije.  Inače,  u mini odbojci u planu je održati ukupno četiri turnira.  Liga male odbojke igrat će se kroz čak sedam turnira.

Osnovni cilj je u ovim uzrasnim kategorijama mladim odbojkašicama osigurati odigrati što više utakmica.

U ligi mini odbojke (igračice uzrasta 2008. i mlađe) šest klubova odigralo je 15 utakmica. Nakon polovice lige najmlađe Ivančanke vode s 10 pobjeda iz isto toliko utakmica, sa svega 2 izgubljena seta. Druge su Kaštelanke iz Pribislavca sa 8 pobjeda i dva poraza. Topličanke iz Krapinskih Toplica, nove članice ove lige, na trećem su mjestu sa 6 pobjeda i 4 poraza. Dalje slijede Kitro Varaždin, Ivanec 2 i Lepoglava.

Među osam klubova Lige male odbojke  (igračice uzrasta 2006. I mlađe)  također vode Ivančanke.   Pobijedile su u svih 8 utakmica i bez izgubljenog seta vode sa 16 bodova. Druge su odbojkašice Kitro Varaždina sa 7 pobjeda i 1 porazom , set razlikom 17:4 i 14 osvojenih bodova. Kaštelanke su treće sa 5 pobjeda i 3 poraza, set razlikom 11:7 i 10 osvojenih bodova. Dalje slijede Toplice 1, Lepoglava, Ivanec 2, Toplice 2 i Ludbreg.

Osim što se ekipe ŽOK-a Ivanec nalaze nepobjedive na  vrhu tablica obje lige, ŽOK Ivanec se je i ovaj put dokazao odličnim organizatorom okupljanja svih kategorija odbojkašica sa sjevera Hrvatske.