Lovrinov preuzeo žensku reprezentaciju

Objavljeno: Srijeda, 13 Rujan 2017 21:50 Autor:
Lovrinov preuzeo žensku reprezentaciju Foto: cev.lu

Nakon iznenadnog odlaska sada već bivšeg izbornika Miroslava Aksentijevića iz, kako je službeno rečeno, osobnih razloga, hrvatsku žensku odbojkašku reprezentaciju službeno je preuzeo riječki stručnjak Igor Lovrinov.

- Našli smo se u kriznoj situaciji i trebalo je pronaći hitno rješenje. Budući da sam na raspolaganju, kao izbornik svih mlađih dobnih kategorija, izbor je pao na mene. Nisam dvojio niti jednog trenutka. Počeo sam pakirati kofere čim su mi javili kako stvari stoje. Tu nije bilo prostora za okolišanje, to je bila moja dužnost – rekao je Lovrinov na press konferenciji HOS-a, održanoj u utorak u zagrebačkom hotelu Antunović.

Lovrinov nekog velikog vremena za mijenjati nešto ozbiljnije u reprezentaciji nema. Do početka Europskog prvenstva manje je od deset dana. Hrvatska prvu utakmicu igra 22. rujna protiv Bjelorusije, potom slijede ogledi s Gruzijom i Italijom. Tri prvoplasirane ekipe iz skupine nastavljaju natjecanje i Hrvatska bi se tu morala naći, jer Gruzija je domaćin, ali je i potpuni autsajder.

Novi(stari) izbornik priliku da još bolje vidi čime raspolaže imat će u prijateljskim utakmicama protiv jednog od domaćina Europskog prvenstva Azerbejdžana. Lovrinov je tvorac najvećeg rezultata hrvatske ženske reprezentativne odbojke u zadnjih 10-ak godina, 2013. godine s njime na klupi Hrvatska je igrala četvrtfinale Europskog prvenstva, te je osvojila broncu na Mediteranskim igrama. Ipak, situacija koja je sada pred njim je specifična, na Europskom prvenstvu igrat će s ekipom koju nije birao, a nije ju imao priliku ni spremati.

- Naravno da nemam puno vremena, uskačem u cipele koje su već nošene. Nemam baš puno prostora za neke promjene, nadam se da će djevojke dobro reagirati na ovu promjenu. Nadam se, zapravo siguran sam da ćemo igrati dobro na Europskom prvenstvu- optimistično je na konferenciji za novinare u utorak poručio Lovrinov.