Malene korak do finala

Objavljeno: Nedjelja, 24 Ožujak 2019 15:09 Autor:
Malene korak do finala Foto:Goran Luetić

Gledatelji u dvorani, ali i pred malim ekranima mogli su uživati u ovoj borbenoj utakmici koja je obilovala dugim atraktivnim poenima.

U pripremi za utakmicu, kaštelanke je malo omela lakša ozljeda dizača Jelene Ninčević koja je  propustila posljednja 2 treninga pred utakmicu. Srećom to se nije osjetilo na njenoj igri u ovoj utakmici što je bilo od presudne važnosti za #Malene jer na toj poziciji nemaju adekvatnu zamjenu i bez nje sigurno ne bi mogli parirati ekipi Olimpika. Očekivale su neizvjesnu utakmicu jer su takve bile sve prethodne koje su odigrali međusobno u ovoj sezoni. Trener OK Kaštela, Zoran Grgantov je izjavio:

„Dominirali smo u prvom setu kojeg smo osvojili bez većih problema ali je za našu pobjedu presudno bilo osvajanje drugog seta u kojem smo praktično do same završnice bili u rezultatskom zaostatku nekoliko poena. Ali kada je bilo najvažnije Jelena Nničević, koja je imala malu ozljedu, bila je smirena na servisu, a i ostatak ekipe je odlično odreagirao pa smo uspjeli osvojiti 5 poena za redom i dobiti taj set. Da je odbojka vrlo nepredvidljiv sport pun preokreta pokazao je i treći set u kojem smo mi imali prednost od 5-6 poena razlike i kada su vjerojatno svi u dvorani očekivali da ćemo lako osvojiti taj set, popustila nam je koncentracija u prijemu i napadu, dok su igračice Olimpika podigle razinu igre naročito u obrani polja, ali i u ostalim fazama igre pa su zasluženo osvojile treći set. Naravno da nije bilo lako u takvoj situaciji vratiti se u utakmicu, ali sam ponosan na svoje igračice što su uspjele 4 set odigrati na visokoj razini te tako ostvariti ovu važnu pobjedu koja nam omogućava da s više mirnoće i samopouzdanja krenemo na put u Zagreb. Dat ćemo sve od sebe da pobijedimo i u drugoj utakmici te tako osiguramo ulazak u finale doigravanja.

Moram pohvaliti sve igračice od kapetana Nike Stanović koja je kao i u brojnim prethodnim utakmicama osvojila veliki broj važnih poena; Ivane Prkačin koja posljednjih nekoliko utakmica igra u odličnoj formi; libera Dore Matas koja je još jednom odradila odlično i na prijemu servisa i u obrani polja; Ane Rimac koja unosi stabilnost u našu igru i često osvaja poene u nizu na servisu kada je to najpotrebnije; zatim Elene Vukić kojoj nije išlo sve po planu na smeču ali je u odlučujućem setu odličnim servisima osvajala vrlo važne poene; i na kraju Emu Kurtović koja je iako najmlađa odigrala vrlo zrelu i kvalitetnu utakmicu u svim segmentima igre.

Ne smijem zaboraviti ni sjajnu publiku pojačanu s članovima limene glazbe i DJ-em koji su dodatno podigli atmosferu u dvorani, našim mažoretkinjama i naravno pohvale moram uputiti i svim članovima uprave Kluba koji su svojim samozatajnim radom i kvalitetnom organizacijom utakmice omogućili nama na terenu da igramo u ovoj prekrasnoj atmosferi.

Prava Fešta o' odbojke…“

Za #Malene nema odmora jer već u srijedu imaju uzvratni susret u Zagrebu gdje će pokušati ponovo u dvokoraku doći do finala odbojkaškog doigravanja za prvaka Hrvatske.

 

OK KAŠTELA: Ninčević, Stanović, Prkačin, Ljulj, Rimac, Karaula, Glavina, Papić, Kurtović, Sudar, Matas, Stojan, Vatrov, Vukić. Trener: Zoran Grgantov.

OK OLIMPIK: Štaka, Bilogrević, Šandrk, Toplek, Deak, Radanović, Martinčić, Jularić, Barić, Krmpotić, Kliman, Grozdanić, Bazina. Trener: Frane Žanić i Ivan Đorđević.