Superliga (M)

Mladost i Mursa Osijek u Domu odbojke odlučuju o prvaku Hrvatske

Bernard Bakonji, organizator igre Mladosti Bernard Bakonji, organizator igre Mladosti

Kvalitetna i zanimljiva ovogodišnja Superliga odbojkaša u srijedu (16.00) će biti privedena kraju, trećom i odlučujućom utakmicom doigravanja za prvaka Hrvatske. 

U zagrebačkom Domu odbojke Bojan Stranić sastaju se Mladost i Mursa Osijek, prvo i drugoplasirani klubovi nakon 22 kola regularnog dijela Superlige, koji su u polufinalima pobijedili momčadi Ribola Kaštela i Splita, također u tri susreta. To što su i polufinala i finale otišli u treći susret, svojevrsni ‘peti set’, samo po tko zna koji puta potkrjepljuje tezu o jakosti ovogodišnjeg natjecanja odbojkaša.

Bernard Bakonji, organizator igre Mladosti, koji će se odmah sutradan, nakon utakmice, otputiti s trenerom i još nekim suigračima na pripreme reprezentacije u Zadar, uoči trećeg susreta finala doigravanja će reći:

–  Pogledali smo snimku i statistiku susreta u Osijeku i mogu reći da je bila preslika prve utakmice u Zagrebu, ali u njihovu korist. Zasluženo su nas pobijedili, jednostavno su bili bolji. Zato nam ne preostaje ništa drugo nego da ih u trećem susretu ponovno pobijedimo na našem terenu i osvojimo naslov prvaka Hrvatske. Već smo ih dva puta u ovoj sezoni dobili kod nas doma, pa se nadamo da ćemo i treći, znamo što treba napraviti. Moramo odigrati puno hrabrije i angažiranije nego li u Osijeku. Iako bi bio veliki neuspjeh za klub da sezona prođe bez trofeja, ne osjećamo posebno drugačiji pritisak nego li uvijek, jer Mladost je ionako klub koji u svakoj utakmici ide na pobjedu, bez obzira na stupanj natjecanja.

Osječki sjajni odbojkaš Stanko Stanković, koji je odličnim igrama u ovoj sezoni zaslužio i poziv na širi popis reprezentacije Hrvatske, uoči dolaska u Zagreb na treći susret finala kaže:

–  Dolazimo dan ranije, kako bi odradili trening u Domu odbojke i tako se još bolje pripremili za treći susret u kojem su domaćini favoriti, ali i u kojem i mi imamo svoje prilike. Vidjeli smo kako se može igrati protiv Mladosti, dobili smo ih dva puta u Osijeku ove sezone. U prvom finalnom susretu u Zagrebu nismo bili pravi, ali smo se vratili u formu na vrijeme u drugoj utakmici i sada puni samopouzdanja dolazimo na ‘majstoricu’. Mislim da će pobjednika na kraju odlučivati glava, jer je ovo mentalno jako zahtjevan susret. Tko bolje otvori utakmicu steći će određenu psihološku prednost.  Možda je na njima veći pritisak, jer moraju osvojiti trofej, dok smo mi već u ovoj sezoni osvojili Kup Hrvatske pa smo rasterećeniji, iako je ulog velik, na obje strane – reći će na kraju Stanković koji neće poput Bakonjia odmah na reprezentativne pripreme u Zadar, što ga nije razočaralo, naprotiv:

–  Jako mi je drago što sam se uopće našao na širem popisu, to je znak da me izbornik pratio i da sam zadovoljio svojim igrama. Igrači koji su trenutno pozvani na mojoj poziciji profesionalci su, za razliku od mene, i čast mi je biti u konkurenciji s njima. Ovo mi je veliki poticaj za budućnost, da se i ja nađem u reprezentativnom sastavu.