Superliga (M)

Mladost iz druge galaksije

Odbojkaši Mladosti očekivano su slavili protiv Rijeke i u zadnjem kolu u direktnom dvoboju s Mursom odlučivat će o prvoj startnoj poziciji za Play-off.

Pomalo čudno zvuči, ali mladi riječki odbojkaši odigrali su najbolji susret u ovom dijelu sezone iako su glatko poraženi od favorizirane zagrebačke Mladosti. U prva dva seta riječki odbojkaši sakupili su 21 poen, sigurno pola od toga su greške gostiju, no Mladost nije lako osvajala svoje poene, odigrali su blizu svog maksimuma iako bi rezultatski sve bilo isto i da su odigrali ”s pola gasa”. Novi trener Mladostaša, ujedno i izbornik hrvatske reprezentacije, Emanuele Zanini od svojih igrača je tražio maksimalan pristup i iskoristio utakmicu za uigravanje prije najbitnijeg ispita prvog dijela prvenstva, a to je susret s liderom Mursom iz Osijeka. U trećem setu, Zanini je rotirao, na klupi je ostavio najboljeg pojedinca susreta Krunu Nikačevića, što je Rijeka iskoristila da malo ”zakomplicira stvari”, držala je egal do same završnice susreta, no onda se u igru vraća Nikačević i Mladostaši rutinski privode susret kraju.

Bila je ovo posljednja domaća utakmica za odbojkaše Rijeke, koji su u drugi dio prvenstva praktički ušli s juniorskim sastavom, a drugi dio prvenstva koji je treneru Liveriću poslužio za ”kaljenje” golobradih mladića s Trsata zaključit će gostovanjem kod pretposljednjeg Rovinja.

RIJEKA Utakmica 21. kola Superlige odbojkaša: Rijeka – Mladost 0:3 (10:25, 11:25, 20:25). Dvorana mladosti. Bez gledatelja.

Suci: Markulin i Poropat.

RIJEKA: Stanić 7, Čargonja 1, Donevski 2, Lavić, Marković 1, Maglica 1, Lasić 4, Banko 7, Banović, Markovski (L), Smiljanić (L), Colnar, Žeželić.

MLADOST: Cvanciger 1, Nikačević 17, Mitrašinović 5, Bakonji 2, Šarčević (L), Vaško, Radoš (L), Jakovac, Vranješ 7, Dukić 7, Vojak 4, Zeljković 3.