MOK Željezničar II uzvratio poraz Vukovaru

Objavljeno: Ponedjeljak, 20 Ožujak 2017 01:59 Autor:
MOK Željezničar uvjerljivo slavio MOK Željezničar uvjerljivo slavio

Osječki odbojkaši MOK Željezničara II uspjeli su uzvratiti poraz MOK Vukovaru koji je u prošlom kolu svladao MOK Željezničar. Nakon više od dva sata igre Osječani su na domaćem terenu slavili sa ukupnim rezultatom od 3-2 (25-20 27-25 22-25 26-28 15-7).

Bila je to uvjerljivo najzanimljivija i najuzbudljivija utakmica 15. kola 2. lige istok. Mladi odbojkaši ''Želje'' II su u susret ušli vrlo motivirano i koncentrirano te vrlo discipliniranom igrom uzeli prva dva seta za veliko vodstvo od 2-0. U trećem setu su vodili i 5-2 te se utakmica činila kao jednosmjerna ulica, no osjetni pad u igri Željezničara su itekako iskoristili Vukovarci koji su počeli igrati sve bolje i bolje i činilo se kako bi utakmica mogla dobiti potpuno drugačiji rasplet. Osvojili su Vukovarci treći set rezultatom 25-22, a zatim su u četvrti set ušli katastrofalno. Mladi dečki Željezničara poveli su čak 12-4, a prednost su održavali sve do 20-15 kada Vukovar sa šest uzastopnih poena prelazi u vodstvo. Imali su Vukovarci čak 24-21, ali borbeni Osječani uzimaju 4 poena zaredom i imaju prvu meč loptu koju nisu iskoristili. Odlični blokovi Tome Paune su zasigurno odlučili četvrti set koji je otišao na stranu Vukovaraca.

U petome su setu Vukovarci poveli sa 6-4 i činilo se kako bi u dva tjedna mogli srušiti oba Željezničara, međutim to se nije dogodilo. Na kraju je Željezničar II uvjerljivo osvojio peti set rezultatom 15-7 i time osvetio ''starijeg brata''.

Sve ostale utakmice 15. Kola su završile po 3-0. OK Sokol je svladao MOK Mursu-Osijek II, a OK Zrinjski Nuštar je svladao odbojkaše Valpova. Odbojkaši Željezničara su se vrlo lako obračunali sa odbojkašima MOK Marsonije i tako se ponovno vratili na pobjedničke staze.

Prvu poziciju uvjerljivo drže odbojkaši Željezničara koji imaju 6 bodova prednosti u odnosu na MOK Željezničar II i OK Zrinski Nuštar. Prate ih odbojkaši Valpova koji bi se mogli uključiti u borbu za treće mjesto.