MOK Željezničar izgubio u ligi nakon tri godine bez poraza

Objavljeno: Nedjelja, 12 Ožujak 2017 21:27 Autor:
Ekipa MOK Vukovara Ekipa MOK Vukovara Foto: odbojka.hr

Odbojkaši MOK Vukovara uspjeli su svladati ekipu MOK Željezničara rezultatom 3-1 (26-28 25-23 25-23 i 25-18) te na taj način prekinuli veličanstveni niz ekipe iz Osijeka koja za poraz u ligi ne zna pune tri godine.

Odbojkaši ''Želje'' su bili uvjereni u svoja nova tri boda, što je bilo realno i za očekivati jer su igrali protiv šestoplasirane ekipe. Međutim, već od samoga početka utakmice dalo se naslutiti da bi utakmica mogla biti izrazito zanimljiva i neizvjesna. Poveo je Željezničar s dva-tri poena razlike i tu je prednost održavao sve do 16-19 kada su domaći odličnim servisima u potpunosti anulirali prednost Osječana i time natjerali gostujućeg stratega Zvonimira Bogdanovića na time-out. Prvu set loptu je imao domaći sastav, međutim jednu vrlo izglednu kontru nisu uspjeli iskoristiti što su, naravno, Osječani iskoristili i uspjeli osvojiti set sa vrlo tijesnih 26-28.

Sami početak drugoga seta dao je nagovijestiti potpuni raspad sistema kod domaćih nakon vodstva Osječana od 4-1. No, ponovno odlični servisi, ovoga puta Stjepana Andričevića, i odlična obrana u polju vraćaju utakmicu u potpunu neizvjesnost. Na krilima Tome Pauna i Ivana Tomića domaći su uspjeli vratiti utakmicu na početak osvojivši drugi set rezultatom 25-23. 

Vidjela je gostujuća ekipa da moraju ubaciti u višu brzinu, a tako su i krenuli u trećem setu kada su poveli sa 6-1. Međutim, domaći sastav iz Vukovara je igrao nevjerojatno borbeno, cijelo vrijeme su držali odličan prijem, odlično servirali i igrali odličnu obranu u polju. Igralo se neizvjesno cijeli set, Vukovarci su vodili 21-19 i činilo se da bi mogli privesti mirno set kraju, ali aktualni prvaci druge lige preuzimaju vodstvo što je natjeralo domaćeg trenera/igrača Rudolfa Tomića na time-out. Nekako su domaćini uspjeli doći do prve set lopte, a zatim je uslijedila nevjerojatna akcija najstarijih u ekipi Vukovara. Tehničar Rudolf Tomić prima jednu prebačenu loptu ''Želje'', a zatim ju daje Tomi Paunu koji istu vraća Tomiću. Doslovno sa poda, bez skoka, Tomić lagano puca po bloku i prodaje tzv. blok-aut za nevjerojatno vodstvo od 2-1 domaćeg sastava.  

Šok i nevjerica za gostujuće igrače kod kojih danas gotovo nitko nije bio raspoložen. Svakako moramo spomenuti korektora Ivana Matokovića koji je cijelo vrijeme držao ''Želju'' u igri, međutim ostali nisu bili na razini. Vukovar je sve konce držao u svojim rukama i osjetno se odvojio na čak 17-12. Trener Bogdanović je pokušao sa promjenama u svojoj ekipi, ali to je urodilo plodom tek nakratko jer su se približili na 17-14 i činilo se da bi se ponovno mogli vratiti u utakmicu. Ali ponovno je uhvaćena jedna teška lopta u polju koja je doslovno preletjela strop dvorane i nevjerojatno prošla kroz zaštitne rešetke, a zatim vrlo tešku loptu je Živojin Mrđanov pospremio na parket i pritom zadržao osjetno vodstvo svoje ekipe. Do kraja seta nije bilo nikakvih iznenađenja, Vukovar je rutinski priveo susret kraju i slavio nevjerojatnu pobjedu.

U domaćim redovima svakako moramo spomenuti Ivana Tomića i Tomu Pauna koji su kostur ekipe i koji su cijelo vrijeme bili na vrlo visokom nivou pa čak i za prvoligaške standarde. Rudolf Tomić, najstariji u ekipi Vukovara koji je ujedno trener i igrač, odlično je servirao i raspoređivao lopte, ali pogotovo moramo pohvaliti njegovu igru u polju gdje se sa svojih 60 godina u par navrata bacio i demonstrirao mlađima kako se to radi, bori i igra za svoj klub.

MOK Vukovar u sljedećem kolu ide u goste MOK Željezničaru II, dok će Željezničar u Osijeku dočekati MOK Marsoniju iz Slavonskog Broda.