MOK Željezničar po treći put zaredom prvak 2.A. HOL - Istok

Objavljeno: Četvrtak, 13 Travanj 2017 20:51 Autor:

U sklopu  17. kola 2.A. Hrvatske odbojkaške lige – ISTOK  odigrana je utakmica između MOK Željezničara i OK Valpovke u dvorani Gradski vrt. Tijekom cijele utakmice MOK Željezničar je uz dobar servis i napad diktirao tempo utakmice i na kraju maksimalno pobijedio s 3:0 (14,19,24).

To je bila važna pobjeda za „Želju“ kako bi pobjegao najbližim pratiteljima , OK Zrinskom iz Nuštra i MOK Željezničaru II.
Također, početak ovog tjedna je bio rezerviran za odgođeni interni derbi  iz 12. kola između MOK Željezničara II i MOK Željezničara. Ove godine ekipa MOK Željezničara je prijavila dvije ekipe za natjecanje te se time dogodilo prvi put u povijesti kluba (koji je osnovan 1963. godine) da u istom rangu natjecanja imaju dvije ekipe.
Utakmica je odigrana s mnoštvo lijepih poteza s jedne i druge strane ali ekipa koja je diktirala tempo tijekom cijele utakmice ekipa MOK Željezničara je pobijedila s maksimalnih 3:0 (22,19,23).
Tom pobjedom ekipa MOK Željezničara je po treći put uzastopno kolo prije kraja lige osigurala tituli prvaka 2.A.Hrvatske odbojkaške lige –ISTOK. To je veliki rezultat  za najstariji odbojkaški klub u Osijeku koji u te tri godine je izgubio svega jednu utakmicu u natjecanju.
MOK Željezničar u sklopu  18.kola koje je ujedno i zadnje ove godine gostuje kod  drugoplasirana ekipa lige OK Zrinskog iz Nuštra, a  MOK Željezničara II ide u goste OK Valpovki  u borbi za plasman među prve tri ekipe ovogodišnjeg natjecanja.