Mursa u polufinalu

Objavljeno: Četvrtak, 06 Travanj 2017 00:53 Autor:
Mursa u polufinalu foto: Gojko Mitić

Odbojkaši MOK Murse-Osijek uspjeli su se nakon majstorice plasirati u polufinale prvenstva Hrvatske. U odlučujućem su ogledu Osječani  uspjeli svladati OKM Centrometal rezultatom 3-0 (25-16 29-27 25-17)

Već od samoga početka susreta Osječani su nametnuli svoju igru i nisu davali niti najmanju priliku gostujućim igračima da se približe osvajanju seta. Vrlo lako su se Mursaši prošetali prvim setom, a činilo se da bi tako moglo biti i u drugom setu kada su cijelo vrijeme održavali prednost od 3-4 poena razlike. Toj seriji je odlučio stati na kraj gostujući igrač Davor Bogdanović koji je odličnim servisima pravio nered u domaćim redovima te svojoj ekipi  donio vodstvo od 19-18 u drugome setu. Podsjetimo da je trener domaćih Davor Meringer dobio kaznu te danas nije mogao voditi ekipu Murse pa je ekipu vodio trener Zvonimir Bogdanović, inače otac gostujućeg igrača Davora Bogdanovića. Vrlo zanimljiva i specifična situacija je bila kada je otac morao zvati time-out kako bi prekinuo dobru seriju servisa svoga sina Davora. Ali, nije Davora to izbacilo iz ritma, ponovno je ubacio jednu ''bombu'', međutim njegova ekipa se iz vrlo izgledne situacije uspjela ''upecati'' te na taj način pokloniti poen domaćima. Mursaši su na kraju uspjeli osvojiti set rezultatom 29-27 i bili na korak polufinalu. Odbojkaši Centrometala su pokazali borbenost i poveli sa čak 9-3 u trećem setu, no Mursa je ubacila u višu brzinu i na kraju lako slavila rezultatom 25-17.

Važno je spomenuti kako je gostujuća ekipa došla oslabljena za vrlo važnog igrača Dražena Vinceka, ali to nikako ne umanjuje uspjeh Osječana.

U subotu kreće polufinale gdje će Mursaši snagu odmjeriti sa aktualnim prvacima Kaštelanima, dok će u drugom polufinalu snage odmjeriti odbojkaši zagrebačke Mladosti i Rijeke.