Mursaši prekinuli negativan niz uoči serije gostovanja

Objavljeno: Ponedjeljak, 12 Studeni 2018 10:56 Autor:

Jasna je bila misija odbojkaša osječkog superligaša uoči dvoboja 6. kola protiv Siska u Gradskom vrtu. Momčad Marija Tepperta i Zvonimira Bogdanovića bila je odlučna u nakani prekidanja negativne serije koja se protegla na četiri utakmice.

Mursa-Osijek tri je izgubila u borbi za bodove, a posljednji poraz stigao je u četvrtfinalu Kupa Hrvatske, i to od momčadi koja igra u nižem, prvoligaškom stupnju (Medicinar Trnje).
Sisak je stoga bio idealan protivnik za prekid niza, jer riječ je o momčadi koja je do sada samo jednom uspjela doći do pobjede i tri boda, koja su na kraju ostala u gradu na Dravi. No, malo je nedostajalo da domaćin ne uzme puni plijen, što bi, s obzirom na viđeno, te objektivnu kvalietu, bio podbačaj. "Mursaši" su imali idealnu situaciju, vodstvo od 2:1 u setovima, te lijepu prednost u četvrtoj dionici od 18:13. Na parketu je izgledalo da su gosti već izvjesili bijelu zastavu, što je malo opustilo domaćina. Umjesto da zatvore utakmicu Osječani su bili prisiljeni spašavati čak četiri suparničke set-lopte da bi uz malo sreće, ipak uspješno realiziirali svoju prvu meč-loptu.
- Nije bahatost, ali smatram da smo mogli i trebali dobiti u tri seta. Prvi smo odradili sigurno, kasnije je bilo previše oscilacija. Sisak je iskoristio prigodu u drugom setu, ne i u četvrtom, gdje smo sve morali odraditi mirnije i koncentriranije. Nije lako spasiti četiri set-lopte, ali na kraju je najvažnije da nismo kompromitirali pobjedu i dopustili da utakmica ode u peti set - kaže Antun Odobašić, koji je veći dio utakmice odradio na mjestu organizatora igre, pokazavši da je i više nego dobra alternacija nominalno prvom tehničaru (Šućur).
Sljedeću utakmicu u Gradskom vrtu, Mursa-Osijek neće odigrati neko vrijeme, jer sada slijede tri uzastopna gostovanja. Dobra vijest je da se na njih ide u pobjedničkom raspoloženju, koje su popravila brončana odličja i pokal za osvojeno treće mjesto prošle sezone koji su uručeni nakon dvoboja.