Superliga (M)

'Mursaši' skinuli lidera prvenstva

Trenutno najbolje što nudi Superliga odbojkaša vidjeli smo u derbiju 11. kola u Gradskom vrtu.

Mursa-Osijek protiv Mladosti, dvije momčadi koje do međusobnog ogleda nisu znale za poraz, a Zagrepčani u prethodnih devet rundi nikome nisu prepustili ni set. No kada su izgubili prvi od "mursaša", na otvaranju utakmice, bilo je jasno da bi derbi mogao završiti sretno za domaćina. Drugi set također je odlučen na razliku, ali bio je još neizvjesniji.

Osječani su prvi imali tri-set lopte, nakon toga je Mladost imala četiri prilike za izjednačenje, ali igrači Marija Tepperta pokazali su da se znaju nositi s pritiskom te su nakon puno neizvjesnosti uspjeli povećati svoju prednost. Naravno, nju u takvim okršajima nikad nije lako i sačuvati, ali otvaranje trećeg seta (3:0, 5:2) dalo je poleta, koji nije potrajao. Pitalo se nešto i lidera prvenstva, koji je bio odlučan produžiti vijek utakmice.

Uspio je dobiti set, naravno, na razliku i nakon četiri set-lopte. Sve je mirisalo poslije na peti set, jer su gosti u četvrtom vodili sa 20:23. No osječka serija od 5:0 donijela je zasluženu pobjedu i veliko slavlje "mursaša", koji su ostali jedini neporaženi u elitnoj konkurenciji.

MURSA-OSIJEK - MLADOST 3-1
REZULTAT PO SETOVIMA: 25:23, 32:30, 24:26, 25:23
OSIJEK - Mala dvorana Gradski vrt. Suci: Ramić i Pavičić (oba Sisak)
MURSA-OSIJEK: Bogdanović, Kraljević, Marinović, Matoković, K. Šućur, Suk, Prlić, Ivančić, J. Šućur, Škugor, Nedić, Šmital, Majer, Stanković
MLADOST: Višić, Cvanciger, Nikačević, Mitrašinović, Bakonji, Šarčević, Vlašić, Đirlić, Vaško, Radoš, Jakovac, Vranješ, Repek, Zeljković