Na Istoku ništa novo, odbojkašice Đakova gaze sve redom!

Objavljeno: Srijeda, 05 Travanj 2017 21:46 Autor:
Oddbojkašice Đakova i trener Dragan Božić Oddbojkašice Đakova i trener Dragan Božić Foto: sportalo.hr

Odbojkašice Đakova potvrdile su naslov prvakinja pobjedom na požeškom Vallis aureom na domaćem parketu. Zaista su dominantno odradile čitavu sezonu i zasluženo su dva kola prije kraja matematički osigurale naslov.

Požežanke su pružile dobar otpor kvalitetnijim protivnicama, posebno se to odnosi na prvi set kada su do samog kraja bile u prilici povesti, no ipak su Đakovčanke na kraju slavile, da bi nakon toga otpor ipak malo popustio pa su u preostala dva seta domaće ipak dosta lako osigurale pobjedu.

Sjajnu utakmicu odigrale su djevojke iz Posavine Brod i Vinkovaca. Gošće su lako osvojile prvi set, no onda Posavina dodaje gas i prelazi u vodstvo. 4. set bio je sjajan, a na kraju u završnici gošće iz Vinkovaca ipak imaju koncentracije privesti ga u svoju korist i odvode ga u 5 set, u kojem se pokazalo da su ipak kvalitetnije i osvajaju i drugi bod. Ova utakmica je svakako veliko ohrabrenje za Brođanke koje se definitivno dižu kako sezona odmiče, a ovim bodom su pobjegle sugrađankama iz Kolonije.

Kolonija je odlično otvorila utakmicu u Belišću, razbile su domaće u prvom setu, no nakon toga Belišće preokreće. Kolonija je bila jako blizu barem jednog boda u trećem setu, no i to je u pravoj drami otišlo na stranu Belišća. U gradskom derbiju grada Osijeka slavile su igračice ŽOK Osijek II rezultatom 3:1 protiv OAK Osijek. Osim posljednjeg seta preostala tri su bila krajnje napeta, svaki je mogao i na jednu i na drugu stranu, uostalom dva puta je bilo 26:24, to dovoljno govori.

OK ĐAKOVO – ŽOK VALLIS AUREA 3:0 (26:24,25:14,25:17)