Nakon dva i pol sata igre Hrvatska pobijedila Mađarsku

Objavljeno: Ponedjeljak, 04 Lipanj 2018 09:51 Autor:

U gotovo dva i pol sata dugom susretu Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija stigla je do važne pobjede svladavši Mađarsku rezultatom 3:2.

Splitske Gripe ponovo nisu bile željno ispunjene, ali su bile dovoljno glasne da u važnim trenucima budu potrebna podrška Hrvaticama. Gošće su puno bolje otvorile set, nakon 1:4 i 2:7 imale su sigurnih 1:0 u setovima koje su Hrvatskoj lagano zatvarale vrata prema Final fouru Zlatne lige. Manjak njihove koncetracije umalo je kažnjen pri rezultatu 13:14 i 23:24, no do izjednačenja i preokreta ipak nije bilo.

Valja spomenuti da je kod 18:21 zapisnički stol primijetio krivu izmjenu gostujuće ekipe. Suci su dugo provjeravali podatak kada se izmjena obavila, ali umjesto očekivanog povratka na rezultat kada se pogreška dogodila set je ipak nastavljen.

 

Hrvatska je u drugom setu uzvratila s identičnih 25:23, ali do toga je došlo nakon mukotrpnih pola sata. Početnu izjednačenost gošće su pretvorile u vodstvo od 6:4, no ubrzo nakon Hrvatska dolazi do 8:7. Potom je ponovo došlo do razdoblja izjednačenosti, igralo se poen za poenom dok se Mađarska nije odvojila na 16:14. Izbornik Lovrinom time-outom budi svoju ekipu koja serijom 6:1 dolazi do vodstva te uz malo poteškoća uspjevaju doći do 1:1.

 

U trećem setu Hrvatskoj se konačno otvorila špina. Trebalo je čekati do 13:13 kada naše pri servisu Dumančić nižu seriju 9:0, a nakon toga bilo je lagano zaključiti set. Iskusni izbornik Mađarske nije se tek tako lako predao, probudio je svoju ekipu koja u četvrti set ulazi sa prednosti od 6:1. Iz tog zaostatka Hrvatska se nije uspjela oporaviti, sve je išlo na stranu gošći koje su nakon zasluženog izjednačenja imale jedan bod u džepu.

 

Izbornik Lovrinov znao je da je peti set posljednja šansa za ostati u igri za završnicu Zlatne lige. Znale su to i domaće igračice koje su u tu šansu uložile posljednje atome snage. To se itekako isplatilo – povele su sa 7:0 i 10:2, igra im se činila tako lagana da se svatko mogao pitati zašto tako nisu igrale cijeli susret. No, najvažnije je da su dva boda tu, ali ulazak u završnicu natjecanja više ne ovisi o njima.

 

- Nažalost, imale smo i danas dosta oscilacija u igri, padala nam je koncentracija, a kad bi imali malo bolji blok odmah bi izgledale bolje. Trebamo još puno raditi da bi došli do onoga što želimo napraviti – rekla je nakon utakmice kapetanica naših Samatna Fabris.

 

Hrvatska – Mađarska 3:2                              
(23:25, 25:23, 25:15, 19:25, 15:9)

 

Split, Sportska dvorana Gripe, gledatelja 350.
Suci: Mykhaylo Medvid (Ukrajina), Bojan Bardić (Hrvatska)
Igračica utakmice: Samanta Fabris (Hrvatska)

 

Hrvatska: Sain, Vukić (11), Božičević, Jerkov (15), Prokopić, Popović-Gamma, Dumančić (7), Fabris (31), Šamadan (9), Brčić (1), Jakšetić (3), Kulić (1). Izbornik: Igor Lovrinov