Naslov prvaka Hrvatske vratio se u Dom Odbojke

Objavljeno: Nedjelja, 08 Travanj 2018 12:06 Autor:

Nakon šest godina gledajući kako Kaštelani podižu pobjednički pehar, odbojkaši HAOK Mladosti Proenergy konačno su otišli do kraja i vratili titulu u Dom Odbojke gdje joj je i mjesto. S rezultatom 3-1 (25:7, 26:28, 25:14, 25:19) pobijedili su momčad OK Mladost Ribola Kaštela.

Iako smo očekivali neizvjesnu finalnu seriju Mladostaši su trokorakom došli do titule i pokazali kako su trenutno najkompletnija momčad u Hrvatskoj.

Posljednja utakmica protekla je u apsolutnoj dominaciji Zagrepčana. Prvi set Mladostaši s gotovo nestvarnim rezultatom za finalnu utakmicu osvajaju s 25:7. Jedino drugi set gosti su malo iznenadili i na početku seta napravili veću prednost koju su jedva uspjeli sačuvati jer Mladostaši su bili odlučni u ostvarivanju svoga cilja. Treći i četvrti set na terenu igrači zagrebačke Mladosti ostavljaju Kaštelane na svega 14 i 19 poena.

Trener Travica sa svojim pomoćnicima savršeno je tempirao formu igrača za najvažniji period u sezoni što je u konačnici rezultiralo osvajanjem naslova prvaka Hrvatske.

Suverenost Mladostaša ove sezone najbolje pokazuje omjer pobjeda i poraza sa svojim navećim rivalima iz Kaštel Starog. Od ukupno 11 utakmica ove sezone slavili su 9 puta, a samo 2 puta parket su napustili pognute glave (polufinale Kupa Hrvatske).