Superliga (M)

Niz 'mursaša' prekinut kod Mladosti

Niz 'mursaša' prekinut kod Mladosti Foto: HAOK Mladost

Moralo se i to jednom dogoditi. Odbojkaši Murse-Osijek doživjeli su prvi poraz sezone, više od šest mjeseci odlijevali su mnogobrojnim suparnicima.

Prva kapitulacija priznala se u posljednjem kolu osnovnog dijela Superlige, a impresivan niz od 19 pobjeda (plus četiri u Kupu) stao je u Zagrebu. U derbiju 22. kola, Mladost je slavila 3:0 (25:19, 25:17, 25:22), te je tako skinula momčad Marija Tepperta s vodeće pozicije.

"Mladostaši" su uzvratili za svoj jedini poraz, koji su sredinom prosinca prošle godine doživjeli u Gradskom vrtu, a tada su se igrala i četiri seta. Sada na Savi, domaćin nije propustio prigodu za uzvratiti punom mjerom, a na odbojkašima s Drave je da iz ovog poraza izvuku pouku.
U prvom porazu, Matoković je ostavrio 14 poena, deset je imao Bogdanović, a još su igrali: Kraljević, Marinović, K. Šućur 2, Suk, Prlić, Ivančić, J. Šućur, Iliev 6, Nedić 4, Gubić, Majer i Stanković 2.
Naravno da prvi poraz nije razlog za brigu i uzbunu. Šteta samo što se je propustila prigoda u play-off za tjedan dana krenuti s "jedinice" (prednost domaćeg parketa u polufinalu i eventulanom finalu).

Mursa-Osijek polufinalnu seriju otvara slijedeće subote na svom parketu protiv Splita,a drugi par su Mladost - Ribola Kaštela