Očitovanje HAOK Mladost na odluku Upravnog odbora HOS-a

Objavljeno: Srijeda, 18 Ožujak 2020 23:10 Autor:

U nastavku pročitajte očitovanje HAOK Mladost na odluku Upravnog odbora Hrvatskog odbojkaškog saveza da završi nacionalno odbojkaško prvenstvo i proglasi prvake države.

Najtrofejniji hrvatski odbojkaški klub, HAOK Mladost, aktualni nacionalni prvak i osvajač kupa u muškoj i u ženskoj konkurenciji se ovim putem želi očitovati na odluku Hrvatskog odbojkaškog saveza da se završi nacionalno prvenstvo i proglase prvaci države. HAOK Mladost se u ovoj sezoni također sa ženskom ekipom nakon 24 godine plasirala među osam  ekipa u Euro CEV kupu, te s muškom nakon 21 godine igrala finale u MEVZA ligi srednje Europe. Naime upravni odbor HOS-a je na svojoj 5. sjednici održanoj jučer, 17. ožujka 2020. godine donio odluku da se završavaju sva nacionalna prvenstva te proglašavaju prvaci na osnovu trenutačnog redoslijeda na tablici.

- Mislimo da je odluka upravnog odbora HOS-a preuranjena i nekorektna prema svim  klubovima koji se natječu. Isto tako ta točka nije uopće bila na poslanom dnevnom redu navedene sjednice upravnog odbora HOS-a. Proglasiti prvake države uz činjenicu da su se primjerice u muškoj konkurenciji odigrala samo dva kola je neshvatljiva!
Naglašavam da to mislimo i za žensko prvenstvo gdje je naša ekipa ovom odlukom proglašena prvakinjama. Isto mislimo i za 1. Hrvatsku ligu gdje su naše mlade djevojčice na prvom mjestu. Svjedoci smo da se odgađaju europska i svjetska prvenstva zbog korona virusa, a i iz razloga kako bi klubovi u nekom trenutku mogli završiti svoja klupska natjecanja. Također čelnici ostalih velikih sportskih saveza mi javljaju da sigurno neće donositi takvu odluku posebno ne BEZ konzultacija sa svim svojim klubovima kao što je ovdje bio slučaj. Sasvim sigurno ćemo tražiti pismeno očitovanje i mišljenje o ovoj odluci od mjerodavnih sportskih institucija Republike Hrvatske - rekao je predsjednik HAOK Mladost, Miro Pavlović.

- Preuranjeno i nepotrebno, čemu žurba s ovakvom odlukom? Pa prvenstvo se može nastaviti i u ljetnim mjesecima, u drugom formatu ili prije početka druge sezone npr. Što će biti ako ova nesretna epidemija prođe za dva mjeseca a mi već zaključili prvenstvo. Kontradiktorno je da su se kupovi Hrvatske čija su finala predviđena za 10/11. travnja odgodili, a nacionalno prvenstvo gdje je zadnja utakmica po kalendaru 10. svibnja je završeno - također je komentirao navedenu odluku sportski direktor HAOK Mladost, Darko Antunović.