Od ove sezone u razredu prvoligaša

Objavljeno: Nedjelja, 20 Kolovoz 2017 21:49 Autor:
Odbojkašice OK Linga Odbojkašice OK Linga

Odbojkaški klub „Linga“ iz Osijeka krenuo je u službena natjecanja 2013. g. sa samo 20-tak igračica, počevši "od dna" igranjem 3. Nacionalne lige. U samo 5 godina od osnutka, ušao je u razred prvoligaša i od sezone 2017/2018. g. Linga će igrati 1 B ligu!

O planovima za narednu sezonu razgovarali smo sa trenericom kluba Mihaelom Grbavicom:
„Zadovoljna sam i djevojkama i cijelim razvitkom situacije, od osnutka kluba do danas. Mogu reći da je napravljen ogroman posao, kako na individualnom tako i na ekipnom planu. Klub je stasao u ozbiljan klub, tvornicu igrača i namjeravamo i dalje ići u tom pravcu.
Dvije smo sezone igrali 3. Nacionalnu ligu i kroz nju pripremali pojedine igračice za izazove koje se već sada pred njih postavljaju. Prošle smo sezone ušli u 2. Nacionalnu ligu i nismo stavljali pred djevojke nikakve rezultatske imperative. Međutim, one su sezonu odradile sjajno i podigle ljestvicu na maximum. Stekli smo pravo na ulazak u 1B ligu i drago nam je što ćemo ga moći i iskoristiti.

Najveći problem uvijek i kod svih predstavljaju financije, ali i tu su se stvari počele odvijati u nekom boljem pravcu i zaista sretni i ponosni na svoj rad, rad sve djece i roditelja iz kluba, ulazimo u nove izazove.  I dalje smo u potrazi za sponzorom, koji podupire bavljenje sportom i  rad sa djecom i mladima.
Od sezone 2017/2018 igrati ćemo dvije lige, 1.B Nacionalnu ligu i 3. Nacionalnu ligu te sve mlađe dobne kategorije: Gradsku ligu „Pčelica“ u Mini odbojci (2007. godište i mlađi); Malu odbojku (2005. godište i mlađi); Mlađe kadetsko (2003. i mlađi) ; Kadetsko (2001. i mlađi) ; Juniorsko (1999. i mlađi) i naravno voditi Školu odbojke za djevojčice i dječake nove polaznike.

Prošle smo sezone sa svim kategorijama ostvarili odlične rezultate:
2. Mjesto 2. Nacionalne lige;
3. Mjesto 3. Nacionalne lige;
3. Mjesto – Prvenstvo Slavonije i Baranje - Juniorke;
3. Mjesto – Prvenstvo Slavonije i Baranje - Kadetkinje i 10. Mjesto u Hrvatskoj; 
3. Mjesto Prvenstvo Slavonije i Baranje - Mlađe kadetkinje i 9. Mjesto u Hrvatskoj;
3. Mjesto Gradska liga „Pčelica“ – Mini odbojka!

Kroz klub je prošlo jako puno djece, neka su se izgradila u stabilne igrače, nekima je odbojka postala omiljena rekreacija i zabava,  a ja podržavam i jedno i drugo.
Od slijedeće sezone, 2 naše mlade igračice biti će pojačanja u Superligaškim klubovima.

Najveći uspjeh i napredak pokazala je kadetska i juniorska reprezentativka Mika Grbavica (2001. godište). Ona će iduće sezone kao igračica prve postave, pojačati ekipu Superligaša Poreča, što je za tu dob i više nego dovoljno za munjeviti rast, razvoj i daljnji napredak. Sa svojih 191 cm i tendencijom rasta, a i svime što je do sada postigla, zaslužuje puno veće izazove nego što joj naša sredina može pružiti.
Žok Osijek se pojačao u svom seniorskom pogonu sa mladom Ivanom Lovrić (2001.). I Mika i Ivana su krenule iz Linginog pogona, od malih nogu i sa samo 15 godina završile u klubovima Superligašima.
Za još neke od naših igračica je bilo interesa iz velikih klubova, ali smatram da te igračice ili još nisu spremne za velike zadatke pred kojima bi se našle ili nisu bile  spremne na promjenu sredine. U svakom slučaju, vjerujemo da će stasati mentalno i igrački i ostvariti kroz 2-3 godine jako dobre angažmane koje će im osiguravati pristojne stipendije i bolje uvjete života i rada nego što im mi možemo pružiti. Ako to još uvijek budu željele. Sve su one jako mlade, još je puno toga pred njima, ne možemo znati tko će se u kojem pravcu razvijati.  A i nikada se ne zna, možda dođu vremena kada ćemo i mi moći davati našim igračicama stipendije, pa ćemo svoje učenice moći motivirati da ostaju igrati za nas, što bi nas najviše radovalo. I ovaj napredak je bio apsolutno neočekivan, a vidite dokle smo i u kako kratkom roku došli! Nikad ne znate što vas čeka!

A do tada, treba raditi, trenirati i vrijeme će pokazati svoje. Naravno da ne treba svima biti cilj ovaj način rada i napretka. Sami užitak bavljenja jednim od najljepših sportova na svijetu, društvo, putovanja, zdrav život, razvijanje empatije, upoznavanje novih ljudi i sredina, sve su to prekrasne stvari koje sport pruža. Ići putem koji je npr. odlučila ići Mika, zahtjeva ogromnu žrtvu, disciplinu, trud i rad i da me netko ne shvati krivo, u Lingu su dobrodošli SVI, ne samo ovakvi „vojnici“ kakva je Mika.

Mi smo si uzeli za zadatak odraditi neke nove projekte, izgraditi neke nove igrače, koji će se školovati u našoj školi, u ligama koje ćemo igrati, načinom rada koji se do sada pokazao i više nego uspješnim. Javljaju nam se igračice iz drugih klubova, suradnja sa BIH i nekim vojvođanskim klubovima sve je bolja i uspješnija i već sada možemo reći da Linga ima, ne samo budućnost, nego i sjajnu priču iza sebe za samo 5 godina postojanja.
Imamo veliki krug prijatelja i simpatizera i drago nam je što naša djeca imaju ispunjene živote pune radosti, razočarenja, uspjeha i neuspjeha, jer to je život. To je škola koja se mora proći..a ima li ljepšeg načina nego bavljenjem sportom koji volite i u kojem uživate!

Prozivka za sve naše igračice je u ponedjeljak,  21.08. te ovim putem pozivamo nove polaznike, a i one koji nam se žele pridružiti, da nam se jave! Upisi su u tijeku!“