Odbojkaši počeli pripreme

Objavljeno: Nedjelja, 07 Svibanj 2017 18:36 Autor:
Odbojkaši počeli pripreme Foto: hou.hr

Muška seniorska reprezentacija okupila se u četvrtak, 04. svibnja u zagrebačkom Hotelu ˝I˝ uoči odlaska u Maribor na pripreme za kvalifikacijski turnir za Svjetsko prvenstvo koji se od 23. do 28. svibnja održava u Zagrebu. 

Reprezentacija će u Mariboru boraviti do 20. svibnja kada se vraća u Zagreb i treninge seli u Dom odbojke Bojan Stranić gdje će igrati i kvalifikacije. Stručni stožer muške seniorske reprezentacije čine izbornik Ivan Rančić, pomoćni treneri Edo Klein i Marko Škomrlj, fizioterapeut Ante Lukas Stančin i statističar Panagiotis Kountouridis koji se reprezentaciji priključuje u ponedjeljak.

Izbornik je na okupljanje pozvao 16 igrača, a među njima su: Petar Višić, Mario Močić, Hrvoje Pervan, Sven Šarčević, Danijel Galić, Filip Šestan, Marko Sedlaček, Fran Peterlin, Leo Andrić, Ivan Mihalj, Petar Đirlić, Sandro Dukić, Ante Giljanović, Kristijan Šućur te Ivan Raič i Tsimafei Zhukouski koji se pripremama priključuju idući tjedan nakon završetka prvenstva u njihovim klubovima. Raič bi se trebao priključiti u srijedu, Zhukouski u petak.

U sklopu priprema Hrvatska je odigrala već jednu prijateljsku utakmicu. Pobijedila je Saudijsku Arabiju s 4:0. Za idući tjedan u planu su još neke utakmice, vjerojatno protiv Katara i Azerbejdžana. 13. i 14. svibnja igrati će se u Mariboru protiv Slovačke.