Superliga (M)

Odbojkaši Splita iduću godinu igrat će Superligu

Autor: Subota, 03 Ožujak 2018

Malo po malo, korak po korak i počeo se ostvarivati plan koji su si bi ucrtali odbojkaši Splita. Dva kola prije kraja ovogodišnjeg prvenstva ostvarili su plasman u Superligu naredne godine.

Put nije bio lagan, muška odbojka se pomaknula prema višem, no u Splitu su polako sastavljali stručnu piramidu, pa su pod vodstvom Tomislava Karaule, Marine Maleš i Fabjana Ćosića počeli s intenzivnijim radom kako bi u svojim redovima pronašli dovoljno kvalitete, koji su pojačali svojim nekadašnjim igračima i dobili odličan spoj iskustva i mladosti, dovoljno energije da to iskažu na parketu.

Pobjedom protiv susjeda Šibenika stavljena je točka na rezultatsku sezonu, Split će u idućoj godini igrati u Superligi, među osam najboljih u državi. Mukotrpan rad, treninzi i mnogo odricanja rezultirali su ovim uspješnim ishodom, a grad Split može biti ponosan što je napokon dobio svog prvog predstavnika u Superligi.

No s ovim rezultatom nije završena ova sezona, Split potpuno rasterećen kreće u doigravanje, bez imperativa rezultata i to može biti odlična prednost u odnosu na konkurenciju. Bit će dobra provjera kako bi vrijedna Uprava kluba mogla procijeniti što im je potrebno kako bi Splićani ostavili dublji trag u eliti.