Odbojkaši upisali prvu pobjedu, slavili su protiv Albanije

Objavljeno: Četvrtak, 23 Kolovoz 2018 10:49 Autor:

Nakon što su odbojkašice upisale pobjedu nad Austrijom, hrvatsku su odbojkaši koji sat nakon u istoj dvorani - Sutinska vrela, slavili protiv Albanije. Pobijedili su s 3:1 u setovima (25:15, 25:21, 19:25, 25:14).

Bila im je to prva pobjeda u kvalifikacijama nakon dva poraza (protiv Portugala i Austrije). Ipak Albanija je bila vidno slabili protivnik, barem sve do trećeg seta kada su se malo probudili, ali to nije bilo dovoljno. Hrvati su igrali snažno, kontrolirano i prisiljavali protivnike na pogreške...

- Odigrali smo dobar meč, bili smo malo u grču. Albanci su žilava ekipa. Imaju dosta internacionalaca i danas su igrali dobru odbojku. Drago mi je da je Zhukouski sve bolji, idemo sada u Albaniju po nove bodove i ostajemo u igri za Europsko. Servis nam je nekako boljka otkako sam ja došao, ali imamo fantastičan blok. Moramo bolje servirati. Idemo podvući crtu i pripremiti se za siječanj-rekao je izbornik Ivan Rančić.

Zadovoljan je bio i Danijel Galić.

- Igrali smo dobro, otvorili smo dobro, do trećeg seta, ali nismo ih podcijenili na početku i to je najbitnije. Idemo dalje sada ponovno igrati protiv njih – rekao je Galić.

Hrvatska je u skupini D u kojoj su, uz Albaniju još, Portugal i Austrija, a sljedeću utakmicu  naši odbojkaši igraju u nedjelju na gostovanju kod Albanije u 20 sati.