Kup Hrvatske

Odbojkašice Mladosti osvojile Kup Hrvatske

Autor: Srijeda, 14 Veljača 2018
HAOK Mladost, pobjednice Hupa Hrvatske HAOK Mladost, pobjednice Hupa Hrvatske

U finalnoj utakmici Kupa Hrvatske odbojkašice Mladosti s rezultatom 3:1 (25:14, 29:27, 23:25, 25:9) pobijedile su OK Kaštelu Cemex i tako vratile pehar u Zagreb.

Mladostašice su prije utakmice slovile kao apsolutne favoritkinje što su pred više od 600 gledatelja i potvrdile otvaranjem utakmice.
Od samog početka nametnule su svoju igru i totalno nadigrale gošće iz Kaštela. Pred kraj prvog seta pri rezultatu 24:9, Kaštelanke rade seriju od pet poena pokazavši kako se ipak u Zagreb nisu došle predati.

Drugi set pokazao je potpuno drugu sliku Kaštelanki. Uglavnom se igralo poen po poen, a pred kraj seta sastav Kaštele Cemex imao je čak i dvije set lopte koje nisu iskoristile te su Mladostašice povele s 2-0.
Treći set gotovo identična preslika drugog, samo sad za razliku Kaštelanke u završnici pokazuju više koncentracije i osvajaju ga s 25:23.
Četvrti set sastav trenera Ivaniševića otvara furiozno i za samo par minuta igre na semaforu je bilo 10:0. Pri ovom rezultatu vjerni navijači Mladosti, kojii su ovog puta došli u velikom broju, mogli su polako početi slaviti osvajanje novog trofeja u svojoj bogatoj povijesti. Ostatak seta Mladostašice su rutinirano odradile i osvojile ga s 25:9.

Ovom pobjedom odbojkašice HAOK Mladosti Proenergy još jednom su pokazale kako su trenutno ipak najkvalitenija ekipa u Hrvatskoj, još uvijek su u domaćim natjecanjima neporažene dok se gošćama treba čestitati na vrlo dobrom otporu koji su pružile.

'Opravdale smo ulogu favorita i pobijedile ekipu koja je dala sve od sebe te treba i njima čestitati. U terenu se je osjetio pritisak i napetost i to se odrazilo u drugom i trećem setu koji su bili egal, ali tu se ekipa gradi, a kada smo igrale našu igru vidjelo se da smo bolje. Htjela bih se zahvaliti trenerima i ekipi jer bez njih ovo ne bi bilo moguće , na kraju najvažnije je da smo osvojile kup i da je titula opet na Savi' - izjavila je nakon utakmice kapetanica Dinka Kulić.

Pojedinačne nagrade:

Dinka, Kulić, najbolji napadač
Martina Šamadan, najbolji igrač
Iva Jurišić, najbolji srednji bloker
Marcela Šaini, najbolji tehničar
Mateja Rajković, najbolji libero
Anamarija Bazina, najbolji server
Nika Stanović, najbolji primač